Policistiem iegādāsies videokameras apģērbam par 110 tūkstošiem eiro

© Valsts policijaPolicistiem iegādāsies videokameras
Policistiem iegādāsies videokameras - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tika izsludināts konkurss par individuālo kompakto videokameru piegādi, kuras ceļu policistiem būs jānēsā uz apģērba korupcijas apkarošanas ietvaros.

RĪGA, 1.maijs. — Sputnik. Korupcijas risku samazināšanai  ceļu policistiem nāksies nēsāt pie apģērba piestiprinātas videokameras, vēsta portāls Mixnews.lv ar atsauci uz Valsts policiju.

Zināms, ka policija izsludināja konkursu par individuālo kompakto videokameru piegādi. Piegādātāji var iesniegt piedāvājumus līdz 12.maijam. kopumā plānots iegādāties gandrīz 450 videokameras, kuru kopējās izmaksas pārsniegs 110 tūkstošus eiro.

Ugunsdzēsēju un policijas automašīnas. Ilustratīva fotogrāfija - Sputnik Latvija
Mediji: ugunsdzēsēji un policijas darbinieki ir spiesti maksāt par iebraukšanu Jūrmalā
Kā paziņoja Valsts policijas preses sekretāre Ance Rozīte, kameras ir paredzētas patruļas dienestam, ceļu policistiem un policijas darbiniekiem, kuri piedalās kārtības nodrošināšanas pasākumos. Ierīces nepieciešamas korupcijas risku un konflikta situāciju samazināšanai. Šobrīd kameras ir uzstādītas kārtības sargu automobiļos.

Iepriekš korupcijas apkarošanas rāmjos policistiem aizliedza dežūras laikā skaidrā naudā nēsāt līdzi vairāk nekā 30 eiro. Atbilstošu rīkojumu par ceļu policijas darba kārtību šī gada februārī izdeva Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Ja kontrolējošās struktūras policijas darbiniekam konstatēs lielāku naudas summu par atļauto, tas kļūs par pamatojumu policista disciplinārajam vērtējumam par pavēles neizpildīšanu, un lielākas naudas summas avotu un iespējamo sakaru ar korupciju būs jāpārbauda Iekšējās drošības birojam.

Policistu arodbiedrība uzskatīja pavēli par negodīgu un vērsās pie ombudsmeņa Jura Jansona ar lūgumu izvērtēt šāda aizlieguma likumīgo pamatu.

Ziņu lente
0