Mediji: ugunsdzēsēji un policijas darbinieki ir spiesti maksāt par iebraukšanu Jūrmalā

© Sputnik / Sergey MelkonovUgunsdzēsēju un policijas automašīnas. Ilustratīva fotogrāfija
Ugunsdzēsēju un policijas automašīnas. Ilustratīva fotogrāfija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sākoties vasaras sezonai, ugunsdzēsēji, glābēji un policisti ir spiesti iegādāties caurlaides, lai nokļūtu darba vietā.

RĪGA, 3. aprīlis — Sputnik. Iepriekš atjaunotā maksa par iebraukšanu Jūrmalā novedusi pie absurda jautājumu par operatīvo dienestu darbinieku nokļūšanu darba vietā, raksta lsm.lv.

Saskaņā ar pilsētas domes noteikumiem, no 1. aprīļa līdz 30. septembrim par iebraukšanu Jūrmalu ir jāmaksā. Vienreizējā caurlaide vieglajai automašīnai maksā 2 eiro diennaktī, 31 eiro mēnesī, jeb 107 eiro pusgadā. Pērn caurlaižu pārdošana ienesusi pilsētas budžetā vairāk nekā 2 miljonus eiro.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Jūrmalas nodaļas darbinieki vēstulē Latvijas Televīzijai norāda, ka šī situācija ir absurda.

"Man un visiem kolēģiem, kuri nav Jūrmalas iedzīvotāji, jāiegādājas caurlaides… Tas pats arī policijas darbiniekiem. Vai tas ir normāli, ka, lai nokļūtu darba vietā, jāmaksā nauda? Jūrmalas dome piedāvā mums iegādāties caurlaidi uz gadu par 20 eiro vienam auto, bet, ja izmanto, piemēram, sievas mašīnu, atkal ir jāmaksā," — teikts vēstulē.

Savukārt Jūrmalas vicemērs Jānis Lediņš paziņoja LTV, ka pilsēta jau sen ir ieviesusi caurlaides režīmu un valsts iestāžu darbiniekiem darbojas atlaide 50% apmērā.

"Darbadevējs varētu apmaksāt," — piemēram, norāda Lediņš, vienlaikus piebilstot, ka nav jēgas pieņemt kaut kādus noteikumus, ja vēlāk tiek pieņemts 101 izņēmums.

Российский флаг в салоне автомобиля - Sputnik Latvija
Valsts policija sākusi pārbaudi sakarā ar karodziņu policista mašīnā

Latvijas iekšlietu sistēmas darbinieku arodbiedrības pārstāvis Andrejs Melnalksnis uzskata, ka pieprasīt maksu no ugunsdzēsējiem un policistiem nav godīgi, jo viņi nebrauc tranzītā, bet uz darbu pašā Jūrmalā.

"Ja būtu normāls atalgojums visiem darbiniekiem un nevajadzētu domāt, kā izdzīvot no algas līdz algai, tad tas jautājums neceltos. Tā kā atalgojums ir neliels un tās ir papildu izmaksas no ģimenes budžeta… būtu Jūrmalas interesēs atļaut braukt uz šejieni bez maksas," — teica Melnalksnis.

Jautājums par iebraukšanu Jūrmalā ir aktuāls ne tikai atsevišķiem policistiem un glābējiem, bet arī valsts iestādēm kopumā: ja trafaretas automašīnas var iebraukt brīvi, tad netrafaretām ir vajadzīga caurlaide, kaut arī ar atlaidi. Ar šādu problēmu saskaras, piemēram, Valsts vides dienesta darbinieki. Līdz šim vides inspektoriem, šīs caurlaides iebraukšanai Jūrmalā nebija vajadzīgas.

"Mums tā situācija liekas absurda un neapmierina, jo vides inspektoriem, kas dodas pārbaudēs, šobrīd būtu jāpērk caurlaides, kas arī ar šo 50% atvieglojumu, ko paredzējusi pašvaldība, nav pārāk pieņemami," — paudusi Valsts vides dienesta pārstāve Maruta Bukleviča.

Ziņu lente
0