Ceļu satiksmes policistiem aizliegs nēsāt kabatā vairāk nekā 30 eiro

CC BY 2.0 / Kārlis Dambrāns / Latvian EuroEiro. Foto no arhīva
Eiro. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Korupcijas apkarošanas ietvaros ceļu satiksmes policistiem aizliegs darbā laikā turēt skaidru naudu un ilgstoši strādāt ar vieniem un tiem pašiem kolēģiem, kā arī sūtīs uz bīstamām vietām uz autoceļiem.

RĪGA, 19. februāris — Sputnik. Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis izdevis rīkojumu par izmaiņām Ceļu policijas darba organizācijā.

Tagad ceļu policisti vairāk nodarbosies ar CSN noformēšanu un ātru problēmu risināšanu, piemēram, regulējot satiksmi sarežģītos ceļu posmos. Rīkojums paredz arī policistu rotāciju.

Elizabetes ielā - Sputnik Latvija
Pilsēta var gulēt mierīgi: kā novēro Rīgu

Turklāt Ceļu policijas darbinieki patruļas laikā nevarēs ņemt līdzi skaidras naudas summu, kas pārsniegs 30 eiro. Ja kontrolējošās struktūrvienības konstatēs skaidrās naudas summu, kas pārsniegs 30 eiro, radīsies pamats vērtēt policista rīcību disciplinārā kārtā par pavēles neievērošanu. Tāpat lielākas naudas summas izcelsmi un tās iespējamo saistību ar korupciju varētu pārbaudīt Iekšējās drošības birojs.

VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis aģentūrai LETA skaidroja, ka pērn policisti vairākkārt pieķerti korupcijā, tāpēc VP ir nepieciešams stingrāk mazināt korupcijas riskus, kā arī uzlabot darba kvalitāti un disciplīnu.

"Rotācija ir viens no preventīviem pasākumiem, jo darbiniekiem kopā ilgstoši strādājot, ir iespējama kāda savstarpēja sadarbība, kas var veicināt korupcijas riskus. Policistu rotācija šādā gadījumā šo komforta zonu izjauktu. Rotācija gan paredzēta pašas struktūrvienības iekšienē, jo nevaram ceļu policijas inspektoru aizsūtīt pildīt iecirkņa inspektora darbu," — teica Krapsis, piebilstot, ka šīs noteikums attieksies tikai uz tiem policijas darbiniekiem, kuri reāli strādā uz ielas.

Grafiti Rīgas vidusskolas sporta laukumā - Sputnik Latvija
"Dodiet mums sienas!": Latvijas grafiti mākslinieki vēlas zīmēt "likumīgi"
Rīkojums arī paredz, ka ceļu policistu dežūras darbdienu rītos un vakaros tiks nodrošinātas vietās, kur regulāri notiek ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi, piemēram, regulāri tiek konstatēta agresīva braukšana. Lai veicinātu sabiedrības uzticēšanos policijai, norīkojumos vairs neiekļaus vietas, kas tieši neapdraud satiksmes drošību.

"Rīta stundās un darbadienas beigās pārsvarā notiek negadījumi, tāpēc mēs virzāmies uz to, lai policija nestāvētu uz maznozīmīga ceļa, kur pārkāpumi notiek daudz mazāk. Šis pavēles punkts vairāk ir domāts, lai cīnītos ar tiem satiksmes dalībniekiem, kas klaji "uzspļauj" likumam, kuru pārējie ievēro. Piemēram, lielākā daļa satiksmes dalībnieki ievēro noteikumus un stāvot rindā gaida, kad iedegsies zaļā gaisma, taču ir atsevišķi indivīdi, kas neievēro pārējo intereses. Taisni šādās situācijās mums vajadzētu būt," — norādīja Krapsis.

Ziņu lente
0