Politika

Saeimas komisija nolēmusi neizlaist no valsts radikāļus

© John McGerrCeļazīme
Ceļazīme - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas komisija atbalstīja grozījumus, kuri ļauj iekšlietu ministram neizlaist no valsts Latvijas iedzīvotājus, "kuri var apdraudēt valsts drošību".

RĪGA, 26. aprīlis — Sputnik. Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus, kas ļauj IeM vadītājam aizliegt izbraukt no valsts iedzīvotājiem, kuri var apdraudēt valsts drošību, informē Saeimas mājaslapa.

Подозреваемый в суде - Sputnik Latvija
Prokuratūra nosaukusi sodu latvietim par piedalīšanos karā Sīrijā

Saskaņā ar esošajiem likumiem, izbraukšana no Latvijas nevar būt ierobežota sabiedrības interešu ievērošanas un nacionālās drošības nolūkā.


Jaunā likumdošanas norma ir vērsta pret radikāli noskaņotu Latvijas iedzīvotāju darbībām, kuri vēlas piedalīties bruņotos konfliktos ārvalstīs. Lēmumu par aizliegumu pieņems iekšlietu ministrs, pamatojoties uz specdienestu atzinumu par noteiktas personas darbību un ideoloģiju. Paredzams, ka ierobežojumi saglabāsies spēkā uz laiku līdz vienam gadam.

Kā iepriekš norādīja IeM, grozījumi paredz, ka ministrijas vadītājam piešķirtās pilnvaras jāizmanto izņēmuma kārtībā, pēc rūpīgas ierobežojumu samērības pārbaudes, lai novērstu pārkāpumus pārvietošanās brīvības jomā.

Подозреваемый в суде - Sputnik Latvija
Tiesa sākusi izskatīt lietu par dalību Sīrijas konfliktā

Plānots grozīt divus likumus: Nacionālās drošības likumu un par Personu apliecinošu dokumentu likumu. Grozījumi var stāties spēkā jau septembrī, Saeimai jāizskata tās trīs lasījumos.

Latvijas specdienesti pašlaik izmeklē trīs krimināllietas par iespējamo Latvijas iedzīvotāju pretlikumīgu piedalīšanos bruņotā konfliktā Sīrijā. Viens no tiem, Mārtiņš Grīnbergs, ir aizturēts, otram, islāma kultūras centra bijušam vadītājam Oļegam Petrovam tika izvirzīta apsūdzība.

Ziņu lente
0