Prokuratūra nosaukusi sodu latvietim par piedalīšanos karā Sīrijā

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Pāriet pie mediju bankasПодозреваемый в суде
Подозреваемый в суде - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Apsūdzētais Mārtiņš Grīnbergs neatzīst savu vainu nelikumīgā līdzdalībā bruņotā konfliktā Sīrijas teritorijā.

RĪGA, 20. aprīlis – Sputnik. Mārtiņam Grīnbergam, kurš apsūdzēts par dalību Sīrijas konfliktā, Latvijas prokuratūra pieprasa brīvības atņemšanu uz 11 gadiem, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz apsūdzētā advokāta Raita Mediņa vārdiem.

Apsūdzība Grīnbergam izvirzīta atbilstoši diviem Krimināllikuma pantiem – par nelikumīgu līdzdalību bruņotā konfliktā un dalību noziedzīgas organizācijas noziegumos pret cilvēci un pasauli, valsti vai dalību kara noziegumos. Šajos gadījumos likums paredz brīvības atņemšanu uz laiku no 10 līdz 20 gadiem vai mūža ieslodzījumu. Iepriekš prokuratūra apstiprināja, ka Latvijas valstspiederīgais piedalījies bruņotā konfliktā ISIS pusē.

"Prokuratūra lūdz brīvības atņemšanu uz 11 gadiem, mēs lūdzam viņu attaisnot," – teica advokāts.

Mārtiņš Grīnbergs savu vainu neatzīst. Mediņš paskaidroja, ka iepriekš apsūdzētais norādījis: atrodoties Sīrijā, viņš nav piedalījies bruņotās sadursmēs ne ar karojošajām pusēm, ne civiliedzīvotājiem, turklāt meklējis iespēju izkļūt no Sīrijas.

Олег Петров - Sputnik Latvija
Bijušais Latvijas Islāma kultūras centra vadītājs Petrovs pievienojies Islāma valstij

Ieradies Turcijā, Grīnbergs sazinājies ar Latvijas vēstniecību. Turcijas varasiestādes aizturējušas Latvijas valstpiederīgo un pērnā gada septembrī pieņēmušas lēmumu par viņa deportāciju. Grīnbergs nogādāts Latvijas teritorijā Drošības policijas pavadībā. Pirmajā tiesas sēdē februārī prokuratūra izvirzīja apsūdzētajam nopietnākas apsūdzības, nekā prasīja Drošības policija.

Patlaban specdienesti izmeklē trīs krimināllietas par Latvijas iedzīvotāju iespējamu pretlikumīgu dalību bruņotajā konfliktā Sīrijā. Šobrīd Grīnbergs viņu starpā ir vienīgais, ko DP izdevies aizturēt.

Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesas nākamā sēde notiks 27. aprīlī.

Ziņu lente
0