Politika

DP: Mamikina vizīte Sīrijā atbilst Krievijas interesēm

© Foto : Drošības policijaDrošības policijas (DP) priekšnieks Normunds Mežviets
Drošības policijas (DP) priekšnieks Normunds Mežviets - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Drošības policijas priekšnieks nosodījis eirodeputāta Andreja Mamikina vizīti Sīrijā un aicinājis sabiedrību izvērtēt, vai tādi cilvēki var pārstāvēt Latviju Eiropas Parlamentā.

RĪGA, 14. marts — Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāta Andreja Mamikina vizīte Sīrijā atbilst Krievijas ģeopolitiskajām interesēm, paziņojis Drošības policijas (DP) priekšnieks Normunds Mežviets LNT raidījumā "Rīta panorāma".

Viņaprāt, Eiropas Parlamenta deputātu Andreja Mamikina, Tatjanas Ždanokas un Janas Tomas brauciens uz Sīriju ar mērķi sagādāt humāno palīdzību esot Krievijas organizēts pasākums ar mērķi demonstrēt atbalstu, kādu gūst tās darbības.

Депутаты ЕП Андрей Мамыкин, Татьяна Жданок и Яна Тоом передают детские молочные смеси на улице Алеппо - Sputnik Latvija
EP deputāti no Latvijas un Igaunijas nogādājuši bērnu uzturu Alepo

"Žēl, ka tur piedalās eiroparlamentārietis no Latvijas," — nožēloja Mežviets.

Pēc viņa vārdiem, demokrātiskā valstī Mamikins var paust jebkādu viedokli, taču sabiedrībai esot jāizvērtē, vai tādi cilvēki var strādāt Eiropas Parlamentā.

Drošības policijas priekšnieks nav pirmā amatpersona Latvijā, kas paudusi neapmierinātību ar Mamikina braucieniem uz Sīriju. Pagājušonedēļ ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs informējis eirodeputātu, ka, no Latvijas viedokļa, Sīrijas režīma pārstāvji ir jāsauc pie atbildības Starptautiskajā Kriminālajā tiesā par viņu zvērībām pret civiliedzīvotājiem, un jebkādi sakari, tostarp arī Eiropas Parlamenta deputāta tikšanās ar Sīrijas Arābu Republikas prezidentu Bašaru Asadu tiek uzskatīta par režīmam sniegtu atbalstu.

Ziņu lente
0