EP deputāti no Latvijas un Igaunijas nogādājuši bērnu uzturu Alepo

© Foto : Facebook / Яны ТоомДепутаты ЕП Андрей Мамыкин, Татьяна Жданок и Яна Тоом передают детские молочные смеси на улице Алеппо
Депутаты ЕП Андрей Мамыкин, Татьяна Жданок и Яна Тоом передают детские молочные смеси на улице Алеппо - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Parlamenta deputāti nogādājuši Sīrijā "daudz balta pulvera", joko Andrejs Mamikins, Tatjana Ždanoka un Jana Tooma, nododot labdarības organizācijas pārstāvim Alepo pilsētas bērniem paredzēto piena maisījumu.

RĪGA, 12. marts — Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāti no Latvijas un Igaunijas Andrejs Mamikins, Tatjana Ždanoka un Jana Tooma nodevuši humāno palīdzību Alepo bērniem. Eiropas deputātu grupa ieradās Sīrijā pirms dienas.

"Kopā ar kolēģiem atvedām puscentneru bērnu pārtikas, vairāk nevarējām – bagāžas pārvadāšanas noteikumi nepieļauj," – uzrakstīja Mamikins savā lappusē Facebook.

Sīrijas armija pārņēma savā ziņā kontroli pār Alepo pērnā gada 22. decembrī. Mamikins pastāstīja, ka Alepo provinces gubernators Huseins Dijabs sarunā ar deputātiem uzsvēris: pašlaik lielākās grūtības sagādā ūdens un pārtikas trūkums.

"Par laimi mums izdevās nodot bērnu uzturu, tādējādi arī mēs ieguldījām savu artavu. Ceru, ka tas kaut drusciņ palīdzēs Alepo iedzīvotājiem," – piebilda politiķis.

Pirms šī brauciena Andrejs Mamikins informēja Latvijas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču par nodomu tikties ar Sīrijas prezidentu Bašaru Asadu. ĀM vadītājs atbildes vēstulē paziņoja, ka Latvija uzskata par nepieņemamiem jebkādus sakarus ar Asadu. Pēc Rinkēviča domām, Sīrijas valdība ir jāsauc pie atbildības Starptautiskajā Krimināltiesā, un sakari ar to uzskatāmi par "režīma darbību atbalstu".

Latvijas ārlietu ministrija - Sputnik Latvija
Rinkēvičs ir sašutis par Mamikina tikšanos ar Asadu

Šī nav pirmā EP deputātu vizīte valsts teritorijā, kur turpinās pilsoņu karš. Pērnā gada decembrī EP delegācijas sastāvā Mamikins un Tooma kopā ar Krievijas politiķiem tikās ar Sīrijas prezidentu Bašaru Asadu, Sīrijas parlamenta priekšsēdētāju un galveno frakciju līderiem. Viņi apmeklēja arī Hmeimimas aviobāzi, iepazinās ar Pamiera centra darbību un apmeklēja pārvietoto personu pagaidu uzturēšanās centru.

Mamikins paskaidroja, ka vizīte Sīrijā dāvājusi delegātiem unikālu iespēju saņemt objektīvu informāciju. Vienlaikus politiķis uzsvēra, ka viņa braucienu vienbalsīgi nosodījis Latvijas prezidents, premjerministrs un ārlietu ministrs: braucis ar nepareiziem cilvēkiem, ticies ar nepareiziem cilvēkiem un nepareiziem cilvēkiem roku spiedis. Tāda pati reakcija mājās gaidīja EP deputāti Janu Toomu, viņš atgādināja.

Ziņu lente
0