Politika

Rinkēvičs ir sašutis par Mamikina tikšanos ar Asadu

© Guillaume SpeurtLatvijas ārlietu ministrija
Latvijas ārlietu ministrija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Andrejs Mamikins kopā ar Eiroparlamenta un Krievijas deputātiem Damaskā ticies ar Asadu, Latvijas Ārlietu ministrija nosoda šo tikšanos.

RĪGA, 30. decembris — Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāts no Latvijas Andrejs Mamikins kopā ar vēl diviem EP deputātiem, kā arī Krievijas parlamenta augšpalātas deputātiem ceturtdien Damaskā tikušies ar Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu, informē LETA, atsaucoties uz Krievijas parlamenta augšpalātas Federācijas padomes preses dienestu.

Kopā ar Mamikinu (Sociālistu un demokrātu progresīvās alianses grupa, S&D) Sīrijā ieradušies EP deputāti Jana Toma (Eiropas Liberāļu un demokrātu apvienības grupa, ALDE) no Igaunijas un Stefano Maullu (Eiropas Tautas partijas grupa) no Itālijas.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Rinkēvičs bažās par Latvijas spējām noturēties pret "hibrīdapdraudējumu"
Savukārt no Krievijas parlamenta augšpalātas delegācijā ir Federācijas padomes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Konstantīns Kosačovs, kā arī viņa vietnieki Andrejs Kļimovs un Zijads Sabsabi.

Tikšanās laikā EP un Krievijas deputāti ar Asadu pārrunājuši situāciju Sīrijā saistībā ar panākto vienošanos par ugunspārtraukšanu no piektdienas, 30. decembra, teikts Federācijas padomes preses dienesta paziņojumā.

EP un Krievijas deputāti tikušies arī ar Sīrijas parlamenta spīkeri Hadiji Abasu un parlamenta frakciju vadītājiem, kā arī apmeklējuši pārvietoto personu centru Damaskā un Krievijas gaisa spēku bāzi Hmeimimā, ziņo Federācijas padomes preses dienests.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs neatbalsta eirodeputāta tikšanos ar Sīrijas vadību.

"Eiropas Parlamenta deputāta Andreja Mamikina, tāpat kā deputātes Tatjanas Ždanokas, tikšanās ar Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu, kurš veicis noziegumus pret savas valsts iedzīvotājiem, nav pieņemama un ir nosodāma," — uzskata ministrs.

Kā norādīja ministra preses padomnieks Mārtiņš Drēģeris, ministrs izteicies, ka šādas tikšanās ir arī krasā pretrunā ar kopējo Eiropas Savienības nostāju un noteiktajām sankcijām pret Asada režīmu.

Jau vēstīts, ka jūlijā Sīriju apmeklēja un ar Asadu tikās Latvijas eiroparlamentāriete Tatjana Ždanoka no Zaļo/Eiropas Brīvo apvienības kopā ar vēl diviem EP deputātiem, tostarp Tomu.

Ziņu lente
0