Latvijas zivrūpnieki: Rinkēviča politika izmaksā pārāk dārgi

© Sputnik / Сергей Кузнецов / Pāriet pie mediju bankasLatvijas ārlietu ministrs Egdars Rinkēvičs. Foto no arhīva
Latvijas ārlietu ministrs Egdars Rinkēvičs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas ārlietu ministrs izmanto ārpolitiku nevis valsts, bet gan savās personiskajās interesēs, uzskata Latvijas zivrūpnieki.

RĪGA, 25. septembris — Sputnik. Latvijas ārlietu ministra Egdara Rinkēviča darbība ir nodarījusi materiālo kaitējumu Latvijas zivrūpniecībai 100 miljonu eiro apmērā, intervijā radio Baltkom pastāstīja Latvijas Zivrūpnieku savienības prezidents Didzis Šmits.

Viņaprāt, šajā summā nav ņemti vērā zaudējumi, ko nesušas starptautiskās sankcijas.

Reņģu zveja. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas zivrūpniecībā gaidams kritums

"Mēs uzskatām, ka mūsu ārlietu ministrs izmanto ārpolitiku nevis valsts interesēs, bet savās personiskajās interesēs, par labu reitingiem. Viņa politika ir pat nevis valdības pozīcija, tā ir viņa personīgā pozīcija," — pavēstīja Šmits.

Viņš uzskata, ka Latvijas diplomātijas vadītājs ar savu politiku nodara valstij tikai zaudējumus.

"Tikai zivrūpniecības jomā vien zaudējumi, neskaitot sankcijas, sastāda vismaz 100 miljonus eiro. Esmu pārliecināts, es zinu, ka mēs neesam vienīgā nozare, kas cietusi viņa darbības rezultātā," — teica Šmits.
"Bizness vairs nevar klusēt. Mēs esam klusējuši pārāk ilgi!" — piebilda uzņēmējs.

Didzis Šmits pauda uzskatu, ka ārlietu ministra politikā valsts ekonomiskās intereses nekad nav bijušas prioritāras.

"Viņu nekad nav interesējusi Latvijas ekonomika. Rinkēvičs nodarbojas ar jebko, tikai ne ar ekonomikas interesēm," — ir pārliecināts biznesmenis.

Kā piemēru viņš minēja depates par "Zīda ceļu" no Ķīnas.

Флаги России и ЕС - Sputnik Latvija
Zaudētie miljoni: cik Latvijai izmaksājis sankciju karš ar Krieviju

"Tranzīta jautājumos mums vienmēr ir liela konkurence ar Lietuvu un tas ir saprotams. Publiskajā uzrunā par "Zīda ceļu" iznāk mūsu ministrs un sāk runāt par to, kādi pie mums ir slikti tarifi, slikta sadarbība ar uzņēmējiem! Pat ja pie mums patiešām būtu tādas problēmas, ministram par to ir jāklusē. Es ne reizi neesmu dzirdējis, ka Lietuvas ārlietu ministrs teiktu, ka viņu uzņēmēji kaut ko neprot," — skaidroja Šmits.

Latvijas Zivrūpnieku savienība apvieno deviņus lielākos šajā nozarē strādājošos uzņēmumus. Jau agrāk organizācija aicināja atstādināt Edgaru Rinkēviču no ārlietu ministra posteņa.

Ziņu lente
0