Politika

Rēzeknes mērs parakstījis petīciju par nepilsoņu tiesībām

© Foto : latgalesgors.lvRēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs
Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs parakstījis petīciju par balsstiesību piešķiršanu Latvijas un Igaunijas nepilsoņiem. Parakstu vākšana Rēzeknē turpināsies līdz 27. maijam.

26. maijs – Sputnik. Petīciju par balsstiesību piešķiršanu nepilsoņiem vakar parakstīja arī Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs.

Viens no petīcijas iniciatoriem, Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins to pieminēja savā Facebook lapā un nosauca Bartaševiču par godavīru.

Eiropas Parlamenta deputāte no Igaunijas Jana Toma un Latvijas pārstāvji – Andrejs Mamikins un Tatjana Ždanoka ir sagatavojuši petīciju par balsstiesību piešķiršanu Igaunijas un Latvijas nepilsoņiem, lai piesaistītu Eiropas Parlamenta uzmanību abu valstu iedzīvotāju tiesību pārkāpumiem. Paraksti  tika vākti, arī 9. maijā Rīgā, Liepājā un Daugavpilī.

Intervijā radio Baltkom Bartaševičs pavēstīja, ka nepilsoņu problēmu cenšas risināt kopš 1993. gada. Viņš piezīmēja, ka pašlaik Eiropas Komisija uzstāj, lai Latvija šo jautājumu atrisinātu, tāpēc, domājams, tuvākajā laikā gaidāms  progress šajā jautājumā.

Adrejs Mamikins atgādināja Rēzeknes iedzīvotājiem, ka viņiem ir sniegta iespēja līdz 27. maijam parakstīt petīciju, ko atbalstījis viņu mērs.

 

Ziņu lente
0