Nosaukts hokeja izlases galvenais treneris

© Foto : Latvijas hokeja federācijas/Mārtiņš AišeТренер сборной Латвии по хоккею Леонид Береснев
Тренер сборной Латвии по хоккею Леонид Береснев - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pie nacionālās komandas stūres stājies Leonīds Beresņevs, 57 gadus vecais hokejists un treneris. Viņš nomainīs šajā postenī Aleksandru Beļavski.

RĪGA, 9.feb, Sputnik. Latvijas nacionālās hokeja izlases galvenā trenera postenī stājies Leonīds Beresņevs, teikts Latvijas Hokeja federācijas mājas lapā.

Līgums ar iepriekšējo izlases galveno treneri Aleksandru Beļavski tika lauzts pagājušā gada jūnijā. 2015.gada pasaules čempionātā Čehijā Beļavska vadītā komanda ieņēma 13.vietu, bet Latvijas Hokeja federācija vēlējās izcīnīt vietu starp desmit labākajām komandām.

Игрок ЦСКА Александр Цауня - Sputnik Latvija
Latvijas izlases galvenais treneris: futbolists Cauņa vēl nav atklājis savu potenciālu
Beresņeva vienošanās ar Latvijas Hokeja federāciju noslēgta uz laiku līdz 2018.gada ziemas Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram. Fināla kvalifikācija noritēs 2016.gada 1.-4.septembrī trīs grupās Baltkrievijā, Latvijā un Norvēģijā. Ja izlase izcīnīs tiesības doties uz 2018.gada Olimpiskajām spēlēm Phjončanā, līgums ar speciālistu tiks automātiski pagarināts vēl uz diviem gadiem.

Beresņeva palīgu posteņus Latvijas izlases treneru štābā ieņems Viktors Ignatjevs un Kārlis Zīle.

Trenera karjeru Leonīds Beresņevs sācis 1993.gadā, kad spēlēja Rīgas komandā "Pārdaugava". No 1995.gada Beresņevs vadīja Latvijas nacionālo un jauniešu izlasi. 2006.gadā viņš vadīja olimpisko izlasi XX Ziemas Olimpiskajās spēlēs Turīnā. Toreiz Latvijas izlase grupu posmā neizcīnīja nevienu uzvaru – turnīrs noslēdzās ar vienu punktu pēc neizšķirta rezultāta mačā ar ASV komandu.

Ziņu lente
0