Latvijas izlases galvenais treneris: futbolists Cauņa vēl nav atklājis savu potenciālu

© Sputnik / Denis Tyrin / Pāriet pie mediju bankasИгрок ЦСКА Александр Цауня
Игрок ЦСКА Александр Цауня - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas futbolisti apmeklēja Spāniju, lai "paskatītos uz Cauņu un aprunātos ar Slucki."

RĪGA, 1.feb – Sputnik. Maskavas CSKA pussargs no Latvijas Aleksandrs Cauņa ir spējīgs uz ko vairāk. Viņš savu potenciālu vēl nav atklājis pilnā mērā, aģentūrai "R-Sport" pauda Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars.

CSKA Cauņa sāka spēlēt 2011.gadā. Latvijas izlasē pussargs spēlē kopš 2007.gada. Pašlaik Maskavas CSKA ieņem līdera pozīcijas Krievijas futbola premjerlīgas čempionātā – pēc 18 mačiem armijas sporta klubs ir izcīnījis 37 punktus. Sestdien, 30.janvārī komanda piedalījās draudzības spēlē ar Zagrebas "Dinamo". Mačs noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu. Šajā spēlē 46.minūtē Cauņa nomainīja Pontusu Vernblūmu un 86.minūtē saņēma dzelteno kartīti.

"Pēdējā laikā viņš ir guvis traumas, tāpēc teikt, ka viņš kļūst labāks…Viņš gūst pieredzi. Un tas, ka CSKA ar viņu pagarināja līgumu, liecina par to, ka viņu šeit ciena," – paziņoja Pahars.

Viņš uzskata, ka Cauņa ir augsta līmeņa spēlētājs. "Protams, gribētos, lai Cauņa spēlētu biežāk – viņš ir spējīgs uz ko vairāk un savu potenciālu vēl nav atklājis pilnā mērā. Esmu pārliecināts, ka viņš vēl ir spējīgs progresēt," – piezīmēja treneris.

Pahars kopā ar bijušo Maskavas "Spartaka" un Latvijas izlases treneri Aleksandru Starkovu ieradās Kampoamorā (Spānija), lai apmeklētu CSKA otro ziemas treniņnometni.

Pahars sacīja, ka Spānijā ir ieradies pavērot Cauņu darbībā, kā arī parunāt ar Leonīdu Slucki.

"Viņš tagad ir izlases treneris, tāpēc interesanti salīdzināt dažādas lietas, uzzināt īpašas detaļas," – piezīmēja Pahars.

Pašlaik Starkovs ir LFF nacionālo izlašu komitejas vadītājs.

"Dzīvē neko nav iespējams paredzēt. Ar pašreizējo darbu pagaidām esmu apmierinās. Vai ir jēga runāt par piedāvājumiem? Nostaļģiju nejūtu. Man šķiet, ka esmu savā vietā," – Starkovs atbildēja "R-Sport" korespondentam uz jautājumu par iespējamo atgriešanos trenera postenī.

Ziņu lente
0