Baltija apspriedīs cīņu ar "naida kurināšanu" Krievijas teleprogrammās

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankas"Vesti": 25 gadus Krievijas televīzijas ēterā
Vesti: 25 gadus Krievijas televīzijas ēterā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas valstu pārstāvji tiksies Lietuvas galvaspilsētā. Tikšanās gaitā tiks apspriesti arī visām Baltijas valstīm nozīmīgi jautājumi.

RĪGA, 6. jūnijs — Sputnik. Baltijas valstu iestādes, kuru ziņā ir televīzijas un radio apraide, pulcēsies Viļņā, lai apspriestu jautājumu par "naida kurināšanu" televīzijas programmās krievu valodā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Lietuvas radio un televīzijas apraides komisijas preses dienesta sniegto informāciju.

Tikšanās gaitā tiks apspriesti visām Baltijas valstīm svarīgi jautājumi: mazākumtautību interešu aizsardzības politika audiovizuālajos medijos, nelikumīga darbība internetā un tās apkarošanas metodes.

Телевизор - Sputnik Latvija
Latvijas valdība turpinās karu ar televīziju un internetu

"Tišanās gaitā tiks apspriests arī jautājums par naida kurināšanu pārraidāmajās programmās krievu valodā," — teikts preses dienesta ziņojumā.

Sapulce notiks piektdien, 8. jūnijā.

Baltijas regulējošo struktūru sapulces notiek ik gadus kopš 2005. gada. Šoreiz tikšanās organizēta pēc Lietuvas radio un televīzijas apraides komisijas ielūguma.

Baltijas valstis ir pazīstamas ar saviem centieniem radīt šķēršļus Krievijas mediju darbībai. Piemēram, Lietuvas struktūra ierobežojusi valsts teritorijā piekļuvi sešām vietnēm, kas pārraida televīzijas programmas, tostarp arī Krievijā veidotus raidījumus. Atzīmēts, ka resursiem bija jāsaņem komisijas atļauja TV pakalpojumu sniegšanai iedzīvotājiem.

Televizora tālvadības pults - Sputnik Latvija
Viedoklis
Teju nav aizmirsts, ar ko viss sācies: cīņa pret Krievijas propagandu Latvijā

Tāpat Lietuvā uz gadu ierobežota Krievijas telekanāla "RTR Planeta" un citu tā versiju — "Rossija RTR" un Rossija RTR apraide. Pēc Lietuvas varasiestāžu domām, kanāls pastāvīgi pārkāpis ES direktīvas un likumu par sabiedrības informēšanu Lietuvā, piemēram, par kara, nesaticības un etniskā naida kurināšanu.

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova paziņoja, ka Baltijas valstis īsteno Krievijas mediju tiesību ierobežošanas politiku un cīnās pret tiem. Pēc viņas domām, šī politika vērsta uz krievvalodīgo iedzīvotāju interešu pārkāpšanu.    

Ziņu lente
0