Pasaulē

Fox News žurnālists "īsi un aši" paskaidroja: pie degvielas krīzes vainīgs Baidens

© Sputnik / Sergey MelkonovМеждународная выставка автоиндустрии Auto 2019
Международная выставка автоиндустрии Auto 2019 - Sputnik Latvija, 1920, 22.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltā nama saimnieks ne vienu vien reizi klāstījis, ka benzīna un pārtikas produktu cenas valstī augušas Krievijas dēļ, un pat izgudrojis speciālu terminu – "Putina nodoklis".
RĪGA, 20. jūnijs – Sputnik. Nāktos pareizi noteikt iemeslu un seku saiknes, paziņojaFox News analītiķis Takers Karlsons. Viņš atgādināja, ka jau pirmsvēlēšanu balsojumā 2019. gadā Baidens apsolīja "pielikt punktu fosilajai degvielai".
"Beigas fosilajai degvielai, visas amerikāņu ekonomikas pamatam? Kā mēs gatavojamies to paveikt un kāpēc? Baidens atkal un atkal neko nepaskaidroja, jo neviens neticēja, ka viņš patiešām uzvarēs vēlēšanās. Toreiz nevienam pat prātā neienāca pavaicāt," atgādināja žurnālists.
Заместитель председателя Совета безопасности РФ Д. Медведев выступил на пленарном заседании форума Открытые инновации - 2020 - Sputnik Latvija, 1920, 07.06.2022
Politika
Briesmīgā sestā pakotne – pasaules revolūcijas ugunsgrēks ekonomikā
Kļuvis par prezidentu, Baidens pārtrauca izsniegt atļaujas naftas un gāzes atradņu nomai, anulēja atļaujas urbumiem un cauruļvadiem. Un, visbeidzot, ieviesa embargo Krievijas naftai.
"Kas notika tālāk? Benzīna cena pārsniedza piecus dolārus par galonu (3,785 litri). Inflācija burtiski uzsprāga. Indija un Ķīna saņēma daudz vairāk lētas naftas no Krievijas, lai atbalstītu savu ekonomiku. Bet rublis nostiprinājās vēl vairāk nekā pirms specoperācijas Ukrainā.
Tātad bagātībā iedzīvojušies visi, izņemot mūs. Mēs esam kļuvuši nabagāki. Tādi ir fakti," konstatēja žurnālists.
Танкеры с нефтью в Краснодарском крае - Sputnik Latvija, 1920, 08.06.2022
Viedoklis
"Likmes aug": ASV un ES izdomājušas, kā pirkt Krievijas naftu
Ziņu lente
0