Politika

Ar ko īsti atšķiras no rasisma? Krievija atklāja, kā Rietumi izdabā rusofobijai

© Sputnik / Нэнси Сисель / Pāriet pie mediju bankasПостоянный представитель Российской Федерации при Организации Объединённых Наций Василий Небензя
Постоянный представитель Российской Федерации при Организации Объединённых Наций Василий Небензя - Sputnik Latvija, 1920, 22.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vasilijs Ņebenzja konstatēja, ka rietumvalstis izdabā poļu un baltiešu tumsonīgajai rusofobijai un pagarina Kijevas režīma agoniju ar bruņojuma piegādēm miljardiem dolāru vērtībā.
RĪGA, 22. jūnijs - Sputnik. Rietumi izdabā rusofobijai un ir atbildīgi par civiliedzīvotāju un Ukrainas karavīru bojāeju, paziņoja Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vasilijs Ņebenzja Drošības padomes sēdē, kas bija veltīta miera un drošības uzturēšanai Ukrainā.
"Katrai valstij, kas piegādā Kijevai militāru produkciju, jāuzņemas tieša atbildība gan par Donbasa civiliedzīvotāju, gan Ukrainas karavīru bojāeju, ko sūta uz fronti kā lielgabalu gaļu," uzsvēra Ņebenzja.
Krievijas diplomāts vērsās pie rietumvalstu pārstāvjiem, norādot, ka viņi tērē miljardiem dolāru pastarpinātam karam ar Krieviju līdz pēdējam ukrainim, un tā ir īsta vardarbības kūdīšana.
"Jūs izdabājat tumsonīgai rusofobijai savās valstīs, iztopat poļiem, čehiem un baltiešiem, kuri sen jau aptrakuši uz tās pamata. Jūsu valstīs pat parādījušās uzlīmes veikalos un bāros, ka tur neapkalpo krievus. Ar ko tas atšķiras no rasisma? Nomainiet vārdu "krievs" pret "black people" vai "ebrejs". Kāpēc no tādām asociācijām jūs notrīcat, bet ar krieviem tā apieties var? Bet, ja jūs tā neuzskatāt, kāpēc tad atbalstāt ukraiņu polittehnologu iniciēto kampaņu "Cancel Russia", boikotējot krievu māksliniekus, rakstniekus, sportistus? Vai tad tā nav cilvēknīdēju retorika?" painteresējās Ņebenzja.
Флаги Украины и Правого сектора (признанного экстремистской организацией и запрещенного в РФ), найденные в бывшем расположении ВСУ под Мариуполем - Sputnik Latvija, 1920, 29.04.2022
Viedoklis
Ko Krievijai iesākt ar Ukrainu. Denacifikācijas process
Diplomāts brīdināja Rietumu valstis: neskatoties uz visām pūlēm, tām neizdosies apturēt noziedzīgā, rusofobā un neonacistiskā Kijevas režīma agoniju.
"Šis režīms bija lemts sakāvei jau 2014. gadā, kad sāka noziedzīgu karu pret savu tautu, un miljoniem ukraiņu gaida atbrīvošanos no tā. To apliecina attieksme pret Krievijas armiju atbrīvotajās teritorijās. Un mūsu operācija tiks pabeigta, tās mērķi tiks pilnībā īstenoti," uzsvēra Ņebenzja.
Krievijas pārstāvniecība izplatīs Drošības padomē Ukrainas vadības un politiķu izteikumus, paziņoja diplomāts. Šie materiāli liecina par Ukrainas elites aprindās plaustošo nacionālismu uz rusofobijas pamata. Tie ļaus Drošības padomes locekļiem aptvert, ar kādu attieksmi saskārās Donbasa krievvalodīgie ļaudis pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gadā, tie palīdzēs pārliecināties, kāda ir īsta naida runa mūsdienu Ukrainā un kā to izmanto, lai attaisnotu vardarbību pret krievvalodīgajiem iedzīvotājiem.
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 15.04.2022
Krievijā
Marija Zaharova norāja Latvijas ārlietu ministru par centieniem apvainot Krieviju
Ziņu lente
0