Krievijā

Krievijas spēki likvidējuši vairāk nekā 50 UBS ģenerāļus un virsniekus

© Sputnik / Денис Абрамов / Pāriet pie mediju bankasМалый ракетный корабль "Град Свияжск" запускает ракету "Калибр". Архивное фото
Малый ракетный корабль Град Свияжск запускает ракету Калибр. Архивное фото  - Sputnik Latvija, 1920, 20.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrija informēja, ka raķetes "Kalibr" vērstas vadības punktu, kurā notika komandietu sapulce. Rezultātā likvidēti 50 ukraiņu ģenerāļi un virsnieku.
RĪGA, 20. jūnijs — Sputnik. Krievijas bruņotie spēki ar raķetēm "Kalibr" apšaudīja Ukrainas BS vadības punktu Širokaja Dača ciema rajonā Dņepropetrovskas apgabalā, likvidējot desmitiem ģenerāļu un virsnieku, paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis ģenerālleitnants Igors Konašenkovs.
Apšaudes laikā minētajā vadības punktā notika bruņoto spēku operatīvi stratēģiskā grupējuma "Aleksandrija" komandieru sēde, viņš paskaidroja.
Военнослужащий на бронеавтомобиле Тигр ВС РФ в районе города Изюм - Sputnik Latvija, 1920, 17.06.2022
Krievijā
Cits scenārijs nav iespējams: punktu specoperācijā pieliks tur, kur to vajag Krievijai
"Trieciena rezultātā likvidēti vairāk nekā 50 UBS ģenerāļi un virsnieki, arī no Ģenerālštāba, kā arī armijas grupējuma "Kahovka", desanta trieciena spēku un vienību komandieri, kas darbojas Nikolajevas un Zaporožjes virzienā," ģenerālleitnanta teikto citēja RIA Novosti.
Bez tam transformatoru rūpnīcas teritorijā Nikolajevā "Kalibr" likvidēja desmit haubices M777 un aptuveni 20 bruņumašīnas, ko rietumvalstis piegādājušas pēdējo desmit dienu laikā, piebilda Konašenkovs.
Harkovā ar operatīvi taktiskā raķešu kompleksa "Iskander" triecienu likvidētas divas reaktīvās zalves uguns sistēmas "Uragan" tanku remonta rūpnīcas teritorijā.
Diennakts laikā raķešu spēki un artilērija likvidējuši 22 vadības punktus, 48 apšaudes pozīcijas, dzīvos spēkus un militāro tehniku 123 rajonos.
Ukrainas armija cieš nopietnus zaudējumus kontrbateriju cīņā, atzīmēja Konašenkovs.
Проведение спецоперации ВС РФ в южном направлении - Sputnik Latvija, 1920, 09.06.2022
Viedoklis
Ukrainas armijas katastrofa Donbasā biedē ASV un NATO
"Piemēram, apdzīvotās vietas Peremoga rajonā sagūstītais UBS 22. motorizēto kājnieku brigādes karavīrs pastāstīja, ka pedējo desmit dienu laikā artilērijas vienībās Harkovas virzienā zaudēti 380 cilvēki, tostarp 90 veido neatgriezeniskos zaudējumus," viņš konstatēja.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Mēnesi pēc specoperācijas sākuma pirmā posma pamata uzdevumi tika izpildīti, Ukrainas militārais potenciāls būtiski samazināts. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Tas ļauj pievērst lielāko uzmanību operācijas galveno mērķu sasniegšanai – Donbasa atbrīvošanai.
Cita starpā Doņeckā atbrīvota Volnovaha, stratēģiski svarīgs rajona centrs uz dienvidiem no Doņeckas, Mariupole – lielpilsēta Azovas jūras krastā, Svjatogorska ar tās lielo pareizticīgo klosteri. Luganskas republikā atbrīvota gandrīz visa teritorija, izņemot rūpnīcas "Azot" zonu Severodoņeckā un Lisičansku.
Никогда не злите русский военный корабль: удары Калибром по объектам ВСУ - Sputnik Latvija, 1920, 26.03.2022
Video
Nekad nekaitiniet krievu kara kuģi: "Kalibr" triecieni pa UBS objektiem
Ziņu lente
0