Pasaulē

ASV noraizējušās par sankciju pārlieko pielietošanu pret Krieviju

Флаг США - Sputnik Latvija, 1920, 19.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV aizvien biežāk atzīst, ka pret Krieviju vērstās sankcijas provocē cenu pieaugumu amerikāņu tirgū, kas cieš no inflācijas, augstākās pēdējo 40 gadu laikā.
RĪGA, 19. jūnijs — Sputnik. ASV ir noraizējušās par sankciju pārlieku izmantošanu pret Krieviju, atklāja valsts finanšu ministra vietnieks Vollijs Adeiemo, vēsta Sputnik Lietuva.
Uzstājoties Kongresā, ierēdnis apstiprinoši atbildēja uz jautājumu, vai viņš ir nobažījies par tādu iespēju.
"Tikai ASV vien esam ieviesuši tūkstoti sankciju pret Krievijas struktūrām un fiziskajām personām Krievijas uzbrukuma laukā," viņa teikto citēja RIA Novosti.
ASV aizvien biežām atzīst, ka pret Krieviju vērstās sankcijas provize cenu pieaugumu amerikāņu tirgū, kas saskāries ar augstu inflāciju, lielāko pēdējo 40 gadu laikā.
Денежные купюры - Sputnik Latvija, 1920, 03.06.2022
Krievijā
The Guardian raksta: Krievija uzvar rietumvalstu sāktajā "ekonomiskajā karā"
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Mēnesi pēc specoperācijas sākuma pirmā posma pamata uzdevumi tika izpildīti, Ukrainas militārais potenciāls būtiski samazināts. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Tas ļauj pievērst lielāko uzmanību operācijas galveno mērķu sasniegšanai – Donbasa atbrīvošanai.
Pēc Krievijas speciālās operācijas sākuma rietumvalstis pastiprinājušas sankciju spiedienu pret Maskavu. Eiropā skaļāk izskanēja aicinājumi mazināt atkarību no Krievijas energoresursiem. Eiropas Savienība ieviesusi jau sešas sankciju pakotnes un patlaban apspriež nākamo.
Kremlis norādīja, ka tas ir ekonomiskais karš, kam līdzīgs vēl nav redzēts. Prezidents Vladimirs Putins atzīmēja, ka sankcijas nodarījušas nopietnu triecienu pasaules ekonomikai, bet rietumvalstu galvenais mērķis ir nožņaugt miljoniem cilvēku dzīvi. Pēc viņa vārdiem, tagadējie notikumi pieliek punktu Rietumu dominancei gan politikā, gan ekonomikā.
Центральный европейский банк - Sputnik Latvija, 1920, 20.05.2022
Viedoklis
Nekas neliecina par ES vēlmi izdzīvot
Ziņu lente
0