Pasaulē

Krievijas ĀM: Kijevai piegādātie Stinger un Javelin jau uzpeld "melnajā tirgū"

© Public domain / Defense Visual Information Distribution Service / U.S. Marine Corps / Lance Cpl. Jonathan WillcoxАмериканские военные производят выстрел ПТРК Javelin во время учений
Американские военные производят выстрел ПТРК Javelin во время учений - Sputnik Latvija, 1920, 17.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs konstatēja, ka Ukrainai piegādātie "Stinger" un "Javelin" tiek pārdoti Albānijā un Kosovā, turklāt pārdod bruņojumu pilnīgi atklāti, pat piedāvā atlaides.
RĪGA, 17. jūnijs – Sputnik. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pauda cerību, ka militārpersonas rietumvalstīs aptver riskus, ar ko saistīta smagā bruņojuma piegāde Ukrainai, vēsta Sputnik Baltkrievija.
"Es ļoti ceru, ka līdzās politiķiem, kuri bezatbildīgi pieprasa piegādāt Ukrainai visu, ko tā vēlas, tomēr ir arī militārpersonas, kas aptver, par ko ir runa, un kuri saprot ar to saistītos riskus," teica ĀM vadītājs.
Погрузка боеприпасов на базе ВВС США Дувр - Sputnik Latvija, 1920, 20.05.2022
Viedoklis
Amerikāņu dāsnums. Kā Ukraina norēķināsies par ASV militāro palīdzību
"Un, protams, nāktu par labu pavērot, kas jau notiek ar Ukrainā esošajiem ieročiem – tiem pašiem "Stinger" un "Javelin"," pievērsa uzmanību diplomāts.
Ārlietu ministrs konstatēja, ka tie jau parādījušies "melnajā tirgū", piemēram, Albānijā un Kosovā, turklāt pārdod tos atklāti, pat piedāvā atlaides. Sergejs Lavrovs atzīmēja, ka, ticamākais, visi šie ieroči atgriezīsies tur, no kurienes nogādāti Ukrainā.
Iepriekš Krievijas ĀM konstatēja, ka NATO liek lietā visus resursus, lai nepieļautu Krievijas specoperācijas panākumus.

Bruņojuma piegādes Ukrainai

Kopš Krievijas speciālās militārās operācijas sākuma ārvalstis aktīvi atbalsta Ukrainu ar bruņojuma un tehnikas piegādēm.
Военнослужащие ВС РФ на броне бронетранспортера БТР-82А в районе пункта пропуска Вериговка-Чугуновка на российско-украинской границе - Sputnik Latvija, 1920, 17.05.2022
Viedoklis
Lendlīze: desmitiem miljardu dolāru Ukrainas un ASV iznīcināšanai
Starp lielākajiem smagā bruņojuma piegādātājiem (apstiprināti dati no Ukraine Support Tracker) ir ASV, kas piegādājušas:
haubices M777 (108 gab.),
daudzfunkcionālās automašīnas "Humvee" (100 gab.),
bruņutransportierus М113 (200 gab.),
pārnēsājamos zenītraķešu kompleksus "Stinger" (800 gab.),
granātmetējus (100 gab.),
prettanku kompleksus "Javelin" (2000 gab.),
helikopterus Mi-17 (3 gab.),
dronus (821 gab.).
Bruņojumu jau piegādājušas arī citas valstis: Lielbritānija, Polija, Vācija, Kanāda, Norvēģija, Igaunija, Grieķija, Čehija, Latvija, Dānija, Austrālija, Zviedrija, Francija.
Солдаты ВСУ на бронетранспортере в окрестностях Киева, Украина  - Sputnik Latvija, 1920, 02.05.2022
Viedoklis
"Krieviem tur jāiestrēgst." Kā ASV uzkarsē konfliktu Ukrainā
Turklāt, saskaņā ar mediju datiem, bruņojumu apņēmušās piegādāt arī Spānija, Portugāle, Nīderlande, Luksemburga, Slovākija, Ziemeļmaķedonija.
Turcija organizē militāro bezpilota lidaparātu "Bakar Bayraktar TB2" kopīgu ražošanu ar Ukrainu.
Ziņu lente
0