Pasaulē

Krievijas ombude: ukraiņu karagūstekņu mātes lūdz nenogādāt dēlus Ukrainā

© Sputnik / Пресс-служба Совета Федерации РФ / Pāriet pie mediju bankasУполномоченный по правам человека в РФ Татьяна Москалькова
Уполномоченный по правам человека в РФ Татьяна Москалькова - Sputnik Latvija, 1920, 14.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas pilnvarotā amatpersona cilvēktiesību jautājumos atklāja, ka jau divu karagūstekņu mātes lūgušas nevest viņus uz Ukrainu.
RĪGA, 14. jūnijs – Sputnik. Krievijā izvietoto Ukrainas armijas karagūstekņu mātes vēršas ar lūgumiem nenogādāt viņus atpakaļ Ukrainā, žurnālistiem pastāstīja Krievijas pilnvarotā amatpersona cilvēktiesību jautājumos Tatjana Moskaļkova, vēsta Sputnik Baltkrievija.
Moskaļkova atklāja, ka iepriekš, laikā, kad viņa Sevastopolē pieņēma Ukrainas pilsoņus, saņemts lūgums pastāstīt par karagūstekņu likteni. Moskaļkova un viņas ofisa darbinieki šos lūgumus izpildījuši. Tagad karagūstekņu mātes, bīstoties, ka viņu dēlus varētu atkal nosūtīt uz fronti vai pakļaut represijām, lūdz nenogādāt karagūstekņus mājās.
Военнопленным ВСУ оказывают помощь в Новоазовской ЦРБ, 12 апреля 2022 года  - Sputnik Latvija, 1920, 14.04.2022
Viedoklis
Pirmais tūkstotis gūstekņu Mariupolē – Ukrainas BS sakāves sākums
Šādi lūgumi saņemti jau no divu karagūstekņu puses, viņa piezīmēja.
"Parādās jauna ar militāro tēmu saistītu lūgumu kategorija, kas agrāk pie mums nebija raksturīga," piebilda ombude.

Krievijas specoperācija

24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Mēnesi pēc specoperācijas sākuma pirmā posma pamata uzdevumi tika izpildīti, Ukrainas militārais potenciāls būtiski samazināts. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Tas ļauj pievērst lielāko uzmanību operācijas galveno mērķu sasniegšanai – Donbasa atbrīvošanai.
Krievijas Drošības padomes vadītājs Nikolajs Patruševs uzsvēra: Krievija nesteidzas ar speoperācijas termiņiem, tās uzdevums ir likvidēt nacismu. Viņš apliecināja, ka visi Krievijas valsts vadītāja nospraustie mērķi tiks sasniegti.
Сдача в плен украинских военных и боевиков с Азовстали в Мариуполе - Sputnik Latvija, 1920, 18.05.2022
Pasaulē
Pirmie gūstekņi no "Azovstaļ": kara noziedznieki stāsies tiesas priekšā
Ziņu lente
0