Politika

Ja Zeļenskis būtu prātīgāks... Krievijas vēsturnieka viedoklis par krīzi Ukrainā

© AP Photo / Ukrainian Presidential Press OfficeПрезидент Украины Владимир Зеленский во время телеобращения. Кадр из видео
Президент Украины Владимир Зеленский во время телеобращения. Кадр из видео - Sputnik Latvija, 1920, 14.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja Zeļenskis būtu godīgs, viņš būtu izpildījis to, par ko balsoja viņa vēlētāji: būtu apturējis karu Donbasā un īstenojis Minskas protokolus.
RĪGA, 14. jūnijs – Sputnik. NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs nācis klajā ar jaunu atklāsmi: "Miers Ukrainā ir iespējams, jautājums tikai, kādas teritorijas nāksies atdot Ukrainai, tāpēc NATO palīdz Ukrainai, lai tā samaksātu mazāko cenu."
Krievijas vēsturnieks Aleksandrs Djukovs savā kanālā Telegram komentēja situāciju Ukrainā. Viņš atgādināja psihologu pazīstamo tēzi par to, kā cilvēki reaģē nepatīkamās situācijās:
Стела на въезде в город Донецк - Sputnik Latvija, 1920, 14.06.2022
Pasaulē
NATO ģenerālsekretārs: miers Ukrainā iespējams, jautājums par tā cenu
· Noliegšana.
· Dusmas
· Kaulēšanās (Stoltenbergs nonācis šajā fāzē)
· Depresija
· Pieņemšana
Pazīstamais vēsturnieks piezīmēja:
"...Gribētos kaut ko atgādināt.
Ja Zeļenskis būtu godīgs cilvēks, viņš būtu izpildījis to, par ko balsoja viņa vēlētāji: būtu apturējis karu Donbasā un īstenojis Minskas protokolus. Ukrainai par mieru nāktos samaksāt vienīgi ar represīvā Maidana režīma demontāžu.
Флаги Украины и Правого сектора (признанного экстремистской организацией и запрещенного в РФ), найденные в бывшем расположении ВСУ под Мариуполем - Sputnik Latvija, 1920, 29.04.2022
Viedoklis
Ko Krievijai iesākt ar Ukrainu. Denacifikācijas process
Ja Zeļenskis būtu pieredzējis un talantīgs politiķis, kā Porošenko, viņš būtu turpinājis zemas intensitātes karadarbību Donbasā, būtu saņēmis Rietumu palīdzību, taču nebūtu aizrāvies ar strauju Ukrainas "apgūšanu" no NATO struktūru puses un runām par kodolieročiem. Miera Ukrainā nebutu, tomēr aiz Donbasa robežām viss turpinātos kā parasti.
Ja Zeļenskis būtu vairāk vai mazāk attapīgs politiķis, viņš būtu ātri parakstījis Stambulas vienošanos un Ukraina būtu zaudējusi tikai Krimu un Donbasu. Nu, vēl nāktos organizēt simbolisku denacifikāciju un publiski atteikties no iestāšanās NATO. No Krievijas viedokļa tas būtu slikts scenārijs, jo Stambulas vienošanās tiktu drīz vien pārkāpta, tāpat kā reiz Minskas protokoli, tomēr tas bija iespējams.
Ja Zeļenskis – debils politiķis – būtu uzklausījis gudrus cilvēkus Rietumos, viņš tagad būtu centies vienoties par mieru, lai mazākā cena Kijevai būtu Krima, Donbass, Hersona, Zaporožje un daļa no Harkovas apgabala. Piedevām, protams, demilitarizācija un denacifikācija, daudz dziļāka, nekā būtu bijusi martā.
Par laimi Krievijai, Zeļenskis tāds nav," raksta Djukovs.
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija, 1920, 12.04.2022
Politika
"Mēs esam uzstājīgi": sarunas ar Ukrainu Krievija turpinās bez pauzes specoperācijā
Ziņu lente
0