Pasaulē

NATO ģenerālsekretārs: miers Ukrainā iespējams, jautājums par tā cenu

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasСтела на въезде в город Донецк
Стела на въезде в город Донецк - Sputnik Latvija, 1920, 14.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jenss Stoltenbergs uzskata, ka alianse palīdz Ukrainai samaksāt par mieru pašu mazāko cenu, lai arī alianse nepiedalās abu valstu konfliktā.
RĪGA, 14. jūnijs – Sputnik. NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs nenoliedz teritoriālas piekāpšanās iespēju no Ukrainas puses, lai panāktu mieru, - šādu viedokli viņš pauda preses konferencē Helsinkos, vēsta Sputnik Baltkrievija.
Pēc Stoltenberga domām, miers Ukrainā ir iespējams, jautājums ir tikai par tā cenu.
"Kādas teritorijas, brīvību un demokrātiju mēs esam gatavi samaksāt par šo mieru. NATO ir apņēmusies palīdzēt Ukrainai, lai nodrošinātu tai spēcīgāku pozīciju pie pārrunu galda ar Krieviju, ar kurām ir jābeidzas karadarbībai," paziņoja NATO ģenerālsekretārs.
Экипаж оперативно-тактического ракетного комплекса Искандер во время боевого задания по уничтожению ангаров с военной техникой и боеприпасами ВСУ - Sputnik Latvija, 1920, 10.06.2022
Viedoklis
NATO spēki Ukrainā nozīmē Krievijas triecienus pret rietumvalstīm
Pie tam viņš piezīmēja, ka NATO palīdzējusi Ukrainai kopš paša sākuma, lai "izvairītos no konflikta eskalācijas", taču nepiedalījās tieši karadarbībā. Stoltenbergs atgādināja, ka pat noraidījis Kijevas līgumu nodrošināt zonu bez lidojumiem.
Iepriekš Stoltenbergs ne vienu vien reizi apliecinājis, ka NATO neieies Ukrainā, taču turpinās to atbalstīt, bet alianse turpināšot savu paplašināšanos uz austrumiem.

Krievijas militārā specoperācija

21. februārī Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka valsts atzīst Doņeckas un Luganskas tautas republiku suverenitāti un parakstīja atbilstošos dekrētus.
Vēlāk DTR vadītājs Deniss Pušiļins un LTR vadītājs Leonīds Pasečņiks vērsās pie Vladimira Putina ar lūgumu palīdzēt atvairīt Ukrainas Bruņoto spēku agresiju.
24. februārī Putins paziņoja, ka sākta militārā specoperācija Donbasā. Viņš uzsvēra, ka atbildība par asinsizliešanu gulsies uz Ukrainā valdošā režīma sirdsapziņas, un aicināja Ukrainas karavīrus nolikt ieročus.
4 мая - День восстановления независимости Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 02.06.2022
Viedoklis
Pēc Ukrainas NATO metīs kurtuvē Baltijas valstis
Ziņu lente
0