Krievijā

Vai nu valsts ir suverēna, vai nu kolonija: Putins atklāja, kā kļūt par pasaules līderi

© Sputnik / Михаил Метцель / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин на встрече с молодыми предпринимателями
Президент РФ Владимир Путин на встрече с молодыми предпринимателями - Sputnik Latvija, 1920, 11.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valstij nav nekādu izredžu izdzīvot skarbā ģeopolitiskā spēlē, ja tā nav suverēna, uzsvēra Krievijas prezidents.
RĪGA, 11. jūnijs – Sputnik. Ja valsts nav suverēna, tai nav iespēju izdzīvot skarbos ģeopolitiskajos apstākļos, paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins sarunā ar Krievijas jaunajiem uzņēmējiem.
"Katrai valstij, katrai tautai, katram etnosam ir jānodrošina sava suverenitāte, lai pretendētu uz līdera vietu, jo nav nekādu starpposma elementu, starpposma stāvokļa. Vai nu valsts ir suverēna, vai kolonija," uzsvēra Putins.
Участники митинга-концерта в Лужниках, посвященного воссоединению Крыма с Россией - Sputnik Latvija, 1920, 29.05.2022
Viedoklis
Nākotnes Krievija — uz priekšu, pretī PSRS
Viņš ir pārliecināts: ja valsts vai valstu grupa nespēj pieņemt suverēnus lēmumus, tā jau ir kolonija.
"Kolonijām nav vēsturisku perspektīvu. Izredžu izdzīvot tādā skarbā ģeopolitiskajā cīņā – bet tā vienmēr ir bijusi, - nav," atzīmēja Krievijas prezidents.
Putins paskaidroja, ka suverenitāti tās mūsdienu izpratnē veido vairāki elementi: militāri politiskais, ekonomiskais un sabiedriskais.
"Skaidrs, ka tas viss ir savstarpēji saistīts. Es te uzskaitīju pirmo, otro, trešo, ceturto, taču patiesībā var mainīt secību un sākt no pēdējā, no jebkura punkta, jo viens bez otra nepastāv... Mums nekad nebūtu parādījies hiperskaņas ierocis, ja ne mūsu zinātnes un rūpniecības iespējas. Nekad. Un ziniet, to saproti tikai tad, kad ar to saskaries," piezīmēja Putins.
Prezidents pauda pārliecību, ka nevienam pasaulē neizdosies izolēt Krieviju.
Президент РФ Владимир Путин во время совещания с членами правительства - Sputnik Latvija, 1920, 24.10.2021
Viedoklis
Veselīgs konservatīvisms: kāpēc Putins apglabājis ēru
"Tādu valsti kā Krievija nav iespējams no malas apjozt ar žogu. Bet paši mēs neplānojam tādu žogu celt apkārt. Krievijas ekonomika būs atvērta, valsts neatkārtos pagātnes kļūdas," teica valsts vadītājs.
Putins atzīmēja: ja kāds mēģina kaut kur ierobežot Krieviju, vispirms viņš ierobežo pats sevi.
"Mēģina ierobežot mūsu minerālmēslu izvešanu, – cenas kāpj augšā, un vispirms – pie viņiem, vairāk nekā pie mums. Mēģina ierobežot mūsu energonesējus, - atkal cenas vienkārši kāpj debesīs.. Tur jau manā vārdā sauc inflāciju, bet mums ar to nav nekāda sakara... Pirms visiem šīsdienas notikumiem viņi paši pieļāva tās kļūdas, bet tagad, atvainojiet, piesedz "vienu vietu", uzveļ visu Krievijai, ka Krievija pie visa esot vainīga. Taču mums ar to nav sakara," piezīmēja Krievijas valsts vadītājs.
Pēc Krievijas specoperācijas sākuma Ukrainā rietumvalstis saasināja sankciju politiku, ko īsteno kopš 2014. gada. Pēdējo mēnešu laikā pret Krieviju vērsti vairāk nekā desmit tūkstoši sankciju, kas skar dažādākās nozares. Kremlis atzīmēja, ka šāda politika nepārsteidz, Maskava savlaicīgi sagatavojusies sankciju uzbrukumiem.
Прямая линия с президентом РФ Владимиром Путиным - Sputnik Latvija, 1920, 01.09.2021
Viedoklis
"Vislabākais prezidents": miljoniem amerikāņu Putins kļuva par elku
Ziņu lente
0