Pasaulē

Mediji: Rietumi noraizējušies – Krievija var saņemt datus par Kijevai piegādāto bruņojumu

© Public domain / DVIDS / (U.S. Air Force / Roland BalikПогрузка военной помощи для Украины на авиабазе Довер, США
Погрузка военной помощи для Украины на авиабазе Довер, США - Sputnik Latvija, 1920, 11.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Defense news: rietumvalstis, kas nodod Kijevas režīmam bruņojumu, norūpējušās par to, ka Krievija saņems ziņas par tā ražošanas slepenajām tehnoloģijām.
RĪGA, 11. jūnijs — Sputnik. Valstis, kas nodod Ukrainai bruņojumu, ir noraizējušās, – pastāv iespēja Krievijai saņemt ziņas par tā , ražošanas slepenajām tehnoloģijām. Šī iemesla dēļ tiek novērtēti iespējamie riski pirms ieroču sūtīšanas Kijevai, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Defense news.
Rietumu eksperti noraizējušies, ka Krievija varētu saņemt informāciju par piegādātā bruņojuma darbību un iespējām no tā azsargāties. Īpaši tas attiecas uz bruņojumu ar paštēmēšanas sistēmām un datu šifrēšanas algoritmiem, izdevumam pastāstīja informācijas avots Lielbritānijas vēstniecībā. Izdevuma sarunbiedri atklāja, ka rietumvalstīs aizvien biežāk skan bažas par šiem jautājumiem, ņemot vērā to, ka Kijeva aicina sūtīt aizvien mūsdienīgāku bruņojumu. Šī iemesla dēļ Rietumi apsver savus lēmumus, izraugoties Kijevai sūtāmo bruņojumu.
Президент РФ Владимир Путин участвует в Евразийском экономическом форуме - Sputnik Latvija, 1920, 06.06.2022
Krievijā
Putins pastāstīja par lielā darbības rādiusa raķešu piegādes sekām Ukrainai
Iepriekš Krievija iesniedza notu NATO valstīm jautājumā par bruņojuma piegādēm Ukrainai. Valsts ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs atzīmēja: jebkuras kravas ar tamlīdzīgu bruņojumu sastāvā kļūs par Krievijas likumīgu mērķi. Ārpolitikas resors uzsvēra, ka NATO valstis "rotaļājas ar uguni", piegādājot Kijevai bruņojumu. Prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs uzsvēra, ka Ukrainas piesūknēšana ar bruņojumu neveicija Krievijas un Ukrainas pārrunas, turklāt tai būs negatīvs efekts.
Iepriekš vēstīts, ka Lielbritānija saskaņo ar Vašingtonu amerikāņu ražoto raķešu zalves uguns sistēmu M270 piegādes Ukrainai. Valsts AM vēlāk apstiprināja, ka no šiem plāniem neatteikšoties. ASV paziņoja, ka saskaņota RZUS HIMARS piegāde Ukrainai ar noteikumu, ka sistēmas netiks izmantotas triecieniem pret Krievijas teritoriju.
Система залпового огня M270 - Sputnik Latvija, 1920, 04.06.2022
Viedoklis
Britu "artava" Ukrainas sagraušanai
Ziņu lente
0