Pasaulē

"Vainīgs nav ne Putins, ne Romas pāvests": Polijai prognozē "karstu rudeni"

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasПротесты фермеров в Варшаве
Протесты фермеров в Варшаве - Sputnik Latvija, 1920, 10.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Poļu mediji stāsta, ka valstī gaidāms "karsts rudens" ekonomikas kraha un iedzīvotāju trūkuma dēļ.
RĪGA, 10. jūnijs — Sputnik. Polijas valdības nepārdomātās darbības novedušas pie smagas krīzes ekonomikā, un rudenī valstī gaidāmi nedzirdēta spēka sociālie protesti. Šādu viedokli rakstā "Myśl Polska" pauda analītiķis Lukašs Jastržembskis, vēsta RIA Novosti:
Viņš norādīja, ka poļi ar katru dienu aizvien vairāk zaudē pārliecību, ka valdība saprot, kādā mērā pasliktinājies iedzīvotāju dzīves līmenis. Tagad pilsoņi vairāk baidās no nabadzības, nekā militāra konflikta. Risks palikt bez energoresursiem un pārtikas arī negatīvi ietekmē cilvēku noskaņojumu, uzsvēra Jastržembskis.
Грабитель  - Sputnik Latvija, 1920, 03.05.2022
Latvijā
Rudenī vajag gatavoties noziedzībai un protestiem. Raksta latviešu mediji
Analītiķis atgādināja, ka republikā virkni satricinājumu jau radījusi koronavīrusa pandēmija un situācija Ukrainā, taču gaidāmais kolapss ekonomikā, par ko runā aizvien biežāk, var izrādīties pat ļaunāks nekā Lielā depresija. Šobrīd lielākā krīzes nasta uzvelta to plecos, kas veic vitāli svarīgu darbu – ar to saskaras medmāsas, ogļrači, lauksaimnieki, skolotāji un uzņēmēji. Pēc Jastržembska domām, Polijas valdībai neizdosies pārliecināt iedzīvotājus glābt valsts ekonomiku, kā agrāk.
"Nav iespējams piespiest cilvēkus noticēt tam, ka brīvības un Rietumu demokrātijas idejas ir svarīgākas nekā naudas maka biezums (pareizāk sakot, tā plānums). Vairs neizdosies iegalvot, ka vainīgs Putins, Orbans, Lukašenko, Tramps vai Romas pāvests. Mēs visi redzam, kā cilvēkus atlaiž no darba, un viņi ir mums līdzās," uzsvēra raksta autors.
Вечернее небо над Бундестагом, Берлин - Sputnik Latvija, 1920, 12.04.2022
Viedoklis
Vācija liek uz spēles savu ekonomiku, lai tik uzvarētu Krieviju
Jastržembskis uzskata, ka valdība nevar piedāvāt cilvēkiem neko, kā vien tukšus lozungus. Viņa ieskatā "uzplūdu patriotisms" vairs nedarbojas, nelielās sociālās izmaksas ir tikai "vīģes lapiņa" iedzīvotāju nomierināšanai. Savukārt Ukrainas aspektā poļu pašreizējais entuziasms drīz beigsies, tā vietā būs tikai pretenzijas un nepiepildījušās cerības.
Ņemot vērā gaidāmās krīzes milzīgos mērogus, valsti gaidīs vētraini sociālie satricinājumi, kas, iespējams, piešķirs valstij jaunu stimulu, taču tiem vajag gatavoties, secināja autors.
Rakstu pilnā apjomā pārtulkojis un pārpublicējis portāls InoSMI.
Плохой, очень плохой и катастрофический: Хазин о газовых сценариях для ЕС - Sputnik Latvija, 1920, 01.04.2022
Video
Slikts, ļoti slikts un katastrofāls: eksperts par gāzes scenārijiem ES
Ziņu lente
0