Pasaulē

Zeļenskis atteicies eksportēt graudus caur Baltkrieviju

© AP Photo / Ukrainian Presidential Press OfficeПрезидент Украины Владимир Зеленский во время телеобращения. Кадр из видео
Президент Украины Владимир Зеленский во время телеобращения. Кадр из видео - Sputnik Latvija, 1920, 07.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis paziņoja, ka valsts nav gatava eksportēt graudus caur Baltkrieviju.
RĪGA, 7. jūnijs — Sputnik. Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis atteicies eksportēt graudus caur Baltkrieviju un palīdzēt "draudzīgiem"kaimiņiem, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru "RBK Ukraina".
"Mums piedāvāja braukt (eksportēt graudus – red.) caur Baltkrieviju pa dzelzceļu. Mēs pat saprotam, par kādu apjomu ir runa. Taču mēs saprotam, kālab mums to piedāvāja. Mēs pagaidām neesam gatavi izmantot tādu formātu," viņš skaidroja.
Уборка пшеницы - Sputnik Latvija, 1920, 04.06.2022
Pasaulē
Lukašenko pastāstīja, kāpēc ASV vēlas izvest no Ukrainas graudus
Aizvadītajā nedēļā Krievijas prezidents Vladimirs Putins informēja, ka nekādu problēmu Ukrainas graudu eksporta aspektā nav, un apsūdzības par to, ka Krievija tam liekot šķēršļus, ir nepatiesas. Viņš atzīmēja: Kijevai ir jādod pavēle atmīnēt ostas drošas kuģniecības labad. Pie tam Krievijas valsts vadītājs pievērsa uzmanību tam, ka produktus izvest var arī pa Donavu caur Rumāniju, Ungāriju un Poliju. Pats lētākais paņēmiens – tranzīts caur Baltkrieviju, taču pēc sankciju atcelšanas, paskaidroja Putins.
Savukārt Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko informēja, ka Minska ir gatava palīdzēt Kijevai izvest graudus, taču šiem nolūkiem ir jāpanāk kompromiss. Sarunā ar ANO ģenerālsekretāru Antoniu Gutērešu viņš izvirzīja noteikumu: Vācijas, Polijas, Baltijas valstu un Krievijas ostām jābūt atvērtām arī baltkrievu precēm.
Российское зерно выгружается из вагонов на терминале в порту Лиепаи - Sputnik Latvija, 1920, 01.06.2022
Pasaulē
ES cer graudus no Ukrainas eksportēt caur Baltkrieviju un Latvijas ostām
Iepriekš Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vasilijs Ņebenzja paziņoja, ka graudus no Ukrainas aktīvi izved gan ar dzelzceļa ešeloniem, gan ar baržām pa Donavu – par to stāsta Rietumu politiķi un mediji. Pēc viņa vārdiem, Maskavai ir pamatotas aizdomas, ka graudi tiek noglabāti Eiropas valstīs, nevis nogādāti badacietējiem dienvidos, – tā Ukraina norēķinās par rietumvalstu piegādāto bruņojumu.
Ziņu lente
0