Politika

Ķīnā stāsta, kādas sekas nesīs Somijas un Zviedrijas iestāšanās NATO

© Public domain / Defense Visual Information Distribution Service / U.S. Marine Corps / Chief Warrant Officer 2 Bryan NygaardГенеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг на военных учениях Cold Response в Норвегии
Генеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг на военных учениях Cold Response в Норвегии - Sputnik Latvija, 1920, 25.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Global Times" analītiķis ir pārliecināts: iestājoties NATO, Somija un Zviedrija zaudēs autonomiju attiecībās ar Krieviju.
RĪGA, 25. maijs – Sputnik. Iestājoties Ziemeļatlantijas aliansē, Somija un Zviedrija zaudēs autonomiju attiecībās ar Krieviju, tātad abas valstis saskarsies ar dilemmu drošības jomā, stāsta Ķīnas preses izdevums "Global Times".
Iepriekš Zviedrijā valdošā Sociāldemokrātiskā partija paziņoja, ka nolems iesniegt pieteikumu dalībai NATO. Partijas pārstāvji informēja: ja pieteikums tiks apstiprināts, Zviedrija neplāno dislocēt pie sevis kodolieročus un militārās bāzes. Zviedrijas premjerministre Magdalēna Andersone apgalvo, ka iestāšanās NATO labvēlīgi ietekmēšot valsts drošību.
Эксперт: США хотели сделать из ЕС таран против России, но его попросту не станет - Sputnik Latvija, 1920, 08.05.2022
Video
Eksperts: ASV gribēja pataisīt ES par tarānu pret Krieviju, taču tās vienkārši vairs nebūs
Svētdien arī Somijas valdība apstiprināja nodomu iestāties Ziemeļatlantijas aliansē. Prezidents Sauli Nīniste un premjerministre Sanna Marina paziņoja, ka šajā "vēsturiskajā lēmumā" valsts nodemonstrējusi demokrātijas spēku.
Izdevums atzīmēja, ka, iestājoties NATO, abas valstis saskarsies ar drošības dilemmu. Somija un Zviedrija vēlas parūpēties par drošāku vidi, taču "rezultātā tā kļūs nedrošāka".
"Dalība NATO novedīs pie tā, ka Somija un Zviedrija, it īpaši Somija zaudēs autonomiju attiecībās ar Krieviju. vai valsts pēc iestāšanās NATO var joprojām lemt par savu politiku attiecībās ar Krieviju, ņemot vērā savas nacionālās intereses? Kad Somija un Zviedrija oficiāli kļūs par bloka loceklēm, tām nāksies attiecībās ar Krieviju izturēties pasīvi, atbilstoši ASV interesēm, nevis aktīvi, balstoties uz savām interesēm," teikts rakstā.
Военнослужащие блока НАТО - Sputnik Latvija, 1920, 20.04.2022
Politika
Ķīna prognozē haosu Eiropā NATO darbību dēļ
Raksta autors norāda, ka Vašingtona izmanto krīzi Ukrainā saviem personīgajiem mērķiem. Viens no ASV mērķiem ir atjaunot kontroli pār Eiropu un pakļaut to savām globālajām interesēm.
"Kad lielāks skaits Eiropas valstu būs cieši saistītas ar ASV interesēm drošības jautājumos, Eiropa centīsies panākt kompromisu ar ASV arī citās jomās," stāsta izdevums un atzīmē, ka Vašingtona "izmanto Eiropu kā bandinieku" savas hegemoniskās stratēģijas ietvaros.
Ziņu lente
0