Pasaulē

"Par ukraiņiem nedomā": Krievija nosoda ES plānus izvest graudus no Ukrainas

© Sputnik / Sergey MelkonovРоссийское зерно выгружается из вагонов на терминале в порту Лиепаи
Российское зерно выгружается из вагонов на терминале в порту Лиепаи - Sputnik Latvija, 1920, 24.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Savienībā nedomā, no kā nākamajā sezonā pārtiks Ukrainas iedzīvotāji, paziņoja Krievijas pastāvīgais pārstāvis ES.
RĪGA, 24. maijs — Sputnik. Eiropas Savienība dara visu iespējamo, lai izvestu no Ukrainas pagājušā gada labības krājumus, nedomājot par sekām, paziņoja Krievijas pastāvīgais pārstāvis ES Vladimirs Čižovs, vēsta RIA Novosti.
"Eiropas Savienība tagad dara visu, lai izvestu pērnā gada graudu krājumus no Ukrainas teritorijas, acīmredzot, ne īpaši domājot par to, ko ēdīs šīs valsts iedzīvotāji nākamajā sezonā, ko viņi paspēs un varēs iesēt. Tātad šeit redzama egoistiska pieeja no ES un visu kolektīvo Rietumu puses," viņš teica telekanāla "Rossija 24" ēterā.
Iepriekš Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vasilijs Ņebenzja jau norādīja, ka labība no Ukrainas, pēc rietumvalstu politiķu vārdiem un mediju datiem, tiek aktīvi izvesta no valsts gan pa dzelzceļu, gan baržās pa Donavu. Diplomāts informēja: Maskavai ir pamatotas aizdomas, ka šie graudi tie izvesti nevis dienvidu valstu trūkumcietēju vajadzībām, bet gan nogulst rietumvalstu graudu glabātavās. Pēc viņa domām, Kijeva tādējādi norēķinās par Rietumu piegādāto bruņojumu.
Krievijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka Maskava neliek šķēršļus graudu izvešanai no Ukrainas, loģistikas problēmas radušās Kijevas vainas dēļ, jo Ukrainas armija nomīnējusi savas jūras ostas. Resors piemetināja: runas par to, ka Krievija it kā esot bloķējusi Ukrainas graudu eksportu Melnās jūras ostās un tādēļ tirgos radies deficīts, ir vienas vienīgas spekulācijas.
Председатель Государственной Думы РФ Вячеслав Володин - Sputnik Latvija, 1920, 21.05.2022
Krievijā
"Sivēni no Eiropas Savienības": politiķis novērtēja graudu izvešanu no Ukrainas
Ziņu lente
0