Krievijā

"Sivēni no Eiropas Savienības": politiķis novērtēja graudu izvešanu no Ukrainas

© Sputnik / Роман Пятаков / Pāriet pie mediju bankasПредседатель Государственной Думы РФ Вячеслав Володин
Председатель Государственной Думы РФ Вячеслав Володин - Sputnik Latvija, 1920, 21.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Valsts domes spīkeris Vjačeslavs Volodins kritiski novērtēja Borela izceri izvest uz Eiropu graudus no Ukrainas.
RĪGA, 21. maijs – Sputnik. Kārtējās sankciju pakotnes ne pie kā laba Eiropā nenovedīs, Krievijas Valsts domes spīkeris Vjačeslavs Volodins pauda savā kanālā Telegram.
"Kārtējās sankciju pakotnes ne pie kā laba Eiropā nenovedīs. Līdz ar energonesēju cenas pieaugumu gada beigās parādīsies arī problēmas ar pārtiku, un tās piedēvēt Krievijai neizdosies. Brisele atbalstīja Vašingtonas sankciju politiku un par to saņēma Baidena vārdā nosaucamu cenu pieaugumu," politiķa teikto citēja RIA Novosti.
Пустой кошелек, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 17.05.2022
Latvijā
Latvijai tuvojas bada gads. Stāsta latviešu mediji
Politiķis komentēja ES diplomātijas vadītāja Žuzepa Borela izteikumus par Eiropas Savienības palīdzību Ukrainai tās graudu glabātavu iztukšošanā, lai atbrīvotu vietu jaunajai ražai.
"Vēlas izvest to uz Eiropu, izmantojot jūras ceļu. Sivēni no Eiropas Savienības! Citādi nepateiksi," konstatēja Volodins.
Viņš atzīmēja, ka Ukrainas iedzīvotāji paliks bez graudu krājuma, lai arī līdz nākamajai ražai vēl vajag nodzīvot, un to apgrūtina dīzeļdegvielas un benzīna deficīts sējas darbu vajadzībām.
"Tamlīdzīgu cinisku ierosinājumu rezultātā labumu gūst vienīgi Eiropas valstis. Vēlme saņemt no Krievijas kālija minerālmēslus (savējo viņiem nav) – arī tas ir sev domāts. Mūsu valsts vienmēr atbalsta savstarpēji izdevīgu sadarbību, vēl vairāk – tās attīstību," atgādināja Krievijas politiķis.
Российское зерно в Лиепайском порту - Sputnik Latvija, 1920, 25.04.2022
Latvijā
Latvijā maizes pietiks, ja rudenī kāds to nenopirks
Ziņu lente
0