Baltijā

Baltkrievija pagarinājusi bezvīzu režīmu Latvijas iedzīvotājiem

CC BY-SA 2.0 / Saeima / Juris Vīgulis / Gundara Daudzes vizīte BaltkrievijāФлаги Латвии и Беларуси
Флаги Латвии и Беларуси - Sputnik Latvija, 1920, 16.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas un Lietuvas iedzīvotājiem dāvātas tiesības iebraukt Baltkrievijas teritorijā bez vīzas līdz gada beigām. Republikas valdība pauda cerību, ka šis pasākums ļaus veidot kaimiņiem objektīvu viedokli par valsts politiku un ekonomiku.
RĪGA, 16. maijs — Sputnik. Baltkrievijas Ārlietu ministrijas preses dienests informēja, ka Latvijas un Lietuvas iedzīvotājiem dāvātas tiesības iebraukt Baltkrievijas teritorijā bez vīzas līdz gada beigām. Šis režīms noteikts īstermiņa braucieniem.
Republikas valdības ieskatā, šis solis ļaus veidot kaimiņiem objektīvu viedokli par mūsdienu Baltkrieviju, tās politiku un ekonomiku, kā arī iepazīt valsts skaistumu un tautas kultūru.
Президент Белоруссии Александр Лукашенко - Sputnik Latvija, 1920, 03.05.2022
Baltijā
Lukašenko paskaidroja, kāpēc Lietuva un Latvija nelaiž pilsoņus uz Baltkrieviju
"Mēneša laikā negrozāmi pieauga Baltijas valstu pilsoņu skaits, kas apmeklēja Baltkrieviju, neskatoties uz Lietuvas un Latvijas valdību īstenoto Baltkrievijai atklāti naidīgo propagandu un pilsoņu iebiedēšanu ar dezinformāciju par situāciju Baltkrievijā," piebilda ministrijā.
Atgādināsim, ka robežas šķērsošanai ārvalstniekiem nepieciešama pase, apdrošināšanas polise, PĶR tests vai vakcinācijas sertifikāts, nepieciešamā naudas summa vai bankas konta izraksts.
Latvijas un Lietuvas iedzīvotāji daudzkārt izmantoja braucienus uz Baltkrievijas pierobežu, lai iegādātos lētākus produktus un benzīnu. Tagad to ir grūti izdarīt.
Беларусь - знак на границе - Sputnik Latvija, 1920, 01.05.2022
Baltijā
Uz Minsku no Latvijas uz 9. maiju. Kā darbojas bezvīzu režīms ar Baltkrieviju
Šajā fonā Baltkrievijas valdība ierobežoja fiziskajām personām vairāku preču izvešanu no EES teritorijas. Sarakstā iekļauti: milti, griķi, rīsi, auzu pārslas, manna, grūbas, prosas putraimi, makaronu izstrādājumi, augu eļļa, cukurs, sāls, gaļas, piena un zivju konservi. Atļauts izvest ne vairāk kā 1 kilogramu, litru vai 3 bundžas. Miltu – 2 kilogrami.
Taču vēlāk Vitebskas apgabala vadība atļāva fiziskajām personām, kas izbrauc uz Latviju un Lietuvu, izvest produktus bez ierobežojumiem.
Grūtības radušās arī ar benzīna iegādi. Daži "tūristi" sociālajos tīklos pastāstīja, ka uz Latvijas un Baltkrievijas robežas viņiem izsniedz brīdinājumus: naftas produktu iegāde Baltkrievijā vai Baltkrievijā ražotu naftas produktu iegāde aizliegta Eiropas sankciju dēļ. Latvijas iedzīvotāji sociālajos tīklos stāstija, ka robežsargi, iebraucot Baltkrievijā, dažkārt pat izmēra degvielas daudzumu, lai salīdzinātu ar līmeni atpakaļceļā.
Заправка автомобиля на одной из автозаправочных станций. - Sputnik Latvija, 1920, 27.04.2022
Latvijā
Latvija aizliedz uzpildīt benzīnu Baltkrievijā? Iedzīvotāji stāsta sociālajos tīklos
Ziņu lente
0