Pasaulē

Gandrīz puse amerikāņu ir gatavi piekrist Ukrainas sakāvei, demonstrē aptauja

© Sputnik / Николай Лазаренко / Pāriet pie mediju bankasФлаги США и Украины
Флаги США и Украины - Sputnik Latvija, 1920, 15.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Daily Express" aptaujas rezultāti liecina, ka 43% amerikāņu ir gatavi piekrist Ukrainas sakāvei.
RĪGA, 15. maijs — Sputnik. Gandrīz puse ASV iedzīvotāju ir gatavi piekrist Ukrainas sakāvei, liecina aptauja, ko veica britu izdevums "Daily Express" sadarbībā ar ASV un Lielbritānijas "Democracy Institute", vēsta RIA Novosti.
Rezultāti rāda, ka šādu viedokli pauduši 43% respondentu. Pretēju pārliecību pauž 41% respondentu, bet 16% nevarēja sniegt noteiktu atbildi.
Добыча нефти в Татарстане - Sputnik Latvija, 1920, 04.05.2022
Viedoklis
Rietumi vēlas Krievijas resursus. Bez maksas
Bez tam aptauja rāda, ka amerikāņi nav gatavi upurēt personīgo finansiālo stāvokli pret Krieviju vērsto ierobežojumu dēļ: 53% ir pārliecināti, ka sankcijas lielākā mērā kaitē Amerikai nekā Krievijai.
Pie tam 52% aptaujāto ir pārliecināti: ASV prezidents Džo Baidens netiek galā ar krīzi Ukrainā.
Pētījums tika organizēts 7. maijā, aptaujā piedalījās 1500 amerikāņi.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Автомобиль около ресторана быстрого питания Wendy's в Калифорнии - Sputnik Latvija, 1920, 24.04.2022
Viedoklis
Pat "fāstfuds" kļūst dārgāks: amerikāņus šokē jaunās cenas
Speciālās operācijas ietvaros Ukrainā Krievijas spēki izmanto precīzo bruņojumu, turklāt vērš to vienīgi pret militāro infrastruktūru un armiju. Aizsardzības ministrija paziņoja, ka mēnesi specoperācijas pirmā posma pamata uzdevumi ir izpildīti, Ukrainas militārais potenciāls būtiski samazināts. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Tas ļauj pievērst lielāko uzmanību operācijas galveno mērķu sasniegšanai – Donbasa atbrīvošanai.
Ziņu lente
0