Krievijā

Krievu lidotājs Jarošenko: taisnas tiesas ASV nav

Фемида - Sputnik Latvija, 1920, 11.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas lidotājs Konstantīns Jarošenko paziņoja, ka apņēmies saukt pie atbildības ASV varasiestādes par starptautisko tiesību pārkāpumiem, tostarp – arī par spīdzināšanu.
RĪGA, 11. maijs – Sputnik. Lidotājs Konstantīns Jarošenko, Krievijas pilsonis, kuru apmainīja pret amerikāņu studentu Trevoru Rīdu, paziņoja, pa ASV nepastāv tāds jēdziens kā "taisna tiesa", vēsta Sputnik Baltkrievija.
Krievijā apsūdzētā ASV pilsoņa Trevora Rīga apmaiņa pret Krievijas pilsoni Konstantīnu Jarošenko, kam ASV tika piespriesta brīvības atņemšana uz 20 gadiem, notika 27. aprīlī.
В Великобритании введен карантин в связи с коронавирусом - Sputnik Latvija, 1920, 25.04.2022
Viedoklis
Londona gaida no Maskavas "humānismu un līdzcietību"
"Taisnās tiesas kā tādas Amerikā nav. ASV nav pat tāda jēdziena – taisnā tiesa," Jarošenko konstatēja intervijā izdevumam "Izvestija".
Lidotājs uzsvēra, ka pie šāda slēdziena nonācis, balstoties uz faktiem.
Sarunā ar žurnālistu Jarošenko piezīmēja, ka, pēc viņa domām, ASV nav arī demokrātijas. "Tikai meli, faktu falsifikācija un fabrikācija," teica krievu lidotājs.
Viņš apliecināja, ka gribētu saukt ASV varasiestādes pie atbildības par starptautisko tiesību pārkāpumiem, tostarp – arī par spīdzināšanu.
"Es tomēr gribētu saukt ASV varasiestādes pie atbildības. (..) Gribētu lietu turpināt juridiskā aspektā ar mūsu tiesu starpniecību, lai visai pasaulei parādītu, ko ar mani izdarījušas ASV varasiestādes – spīdzināšana, starptautisko tiesību, konvenciju pārkāpumi," uzsvēra Jarošenko.
27. aprīlī Krievijas Ārlietu ministrija informēja, ka panākta vienošanās par Krievijas pilsoņa Konstantīna Jarošenko apmaiņu pret amerikāni Trevoru Rīdu. 2011. gadā Jarošenko ASV piesprieda brīvības atņemšanu uz 20 gadiem – viņu pasludināja par vainīgu narkotiku kontrabandā. Jarošenko noliedza savu vainu, norādīja, ka lieta ir safabricēta. Amerikāņu cietumā viņš nosēdēja 12 gadus.
Students Trevors Rīds tika notiesāts Krievijā 2020. gadā. Viņam piespriesta brīvības atņemšana uz 9 gadiem lietā par uzbrukumu policijas darbiniekiem.
Ziņu lente
0