Politika

Labāk nepieļaut: Rogozins pastāstīja, cik ilgi nodzīvos NATO kodolkara gadījumā

Термоядерный взрыв - Sputnik Latvija, 1920, 10.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Cik ilgu laiku pastāvēs NATO, ja sāksies kodolkarš? Par to pastāstīja "Roskosmos" vadītājs Dmitrijs Rogozins.
RĪGA, 10. maijs – Sputnik. Krievijas koncerna "Roskosmos" vadītājs Dmitrijs Rogozins savā Telegram kanālā publicēja prognozes par NATO valstu pastāvēšanu gadījumā, ja sāksies kodolkarš, stāsta RIA Novosti.
Rogozins uzsvēra, ka kodoltriecienu sākšanās nav pieļaujama nekādā gadījumā, taču, ja kodolkarš patiešām sāksies, Krievija likvidēs NATO valstis pusstundas laikā.
Уничтоженная военная техника Вооруженных сил Украины в Херсонской области - Sputnik Latvija, 1920, 15.04.2022
Viedoklis
Rietumu sabiedrību gatavo karam. Trešajam pasaules karam
Pie tam Rogozins pievērsa uzmanību arī tam, ka kodoluzbrukumi negatīvi ietekmēs Zemes stāvokli.
"NATO karo pret mums. Tā nav pieteikusi karu, taču tas neko nemaina. Tagad tas visiem ir skaidrs. Ukraiņu nacionālie bataljoni un bruņotie spēki ir instruments, lielgabalu gaļa NATO acīs, tie ir tikai alianses instruktoru apmācīti operatori, kuri nospiež NATO bruņojuma rokturus un pogas," uzrakstīja Rogozins.
Sarunā Dmitrijs Rogozins atzīmēja, ka speciālā militārā operācija Ukrainā ir izgājusi tālu aiz primārās jēgas un ģeogrāfijas robežām – tagad tas ir "kars par patiesību un Krievijas tiesībām pastāvēt kā vienotai un neatkarīgai valstij".
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Tās otrā posma ietvaros turpinas Donbasa atbrīvošana. Doņeckas Tautas Republikā atbrīvots stratēģiski svarīgs rajona centrs – Volnovaha un Mariupole – liela pilsēta Azovas jūras krastā (vietējā nacionālistu bataljona atliekas bloķētas kombināta "Azovstaļ" teritorijā). LTR atbrīvojusi vairāk nekā 90% bijušā Luganskas apgabala teritorijas. Kijeva vēl kontrolē Severodoņecku, Lisičanksu un vairākas citas apdzīvotās vietas šajā aglomerācijā.
Заместитель председателя Совета безопасности РФ Д. Медведев выступил на пленарном заседании форума Открытые инновации - 2020 - Sputnik Latvija, 1920, 31.03.2022
Krievijā
Dmitrijs Medvedevs novērtēja kodolkara risku
Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka specoperācija sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Ziņu lente
0