Latvijā

Ņemiet līdzi siltu apģērbu: rindā pie Bērnu slimnīcas nāksies pastāvēt

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasЦентр "НМИЦ здоровья детей" Минздрава РФ, где проходят лечение дети с COVID-19
Центр НМИЦ здоровья детей Минздрава РФ, где проходят лечение дети с COVID-19  - Sputnik Latvija, 1920, 06.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pacientu skaits Bērnu slimnīcas uzgaidāmajā telpā vēl aizvien ir ierobežots, un pārējiem nāksies stāvēt rindā uz ielas, arī lietū.
RĪGA, 6. maijs — Sputnik. Covid-19 pandēmijas dēļ ieviestie ierobežojumi Bērnu slimnīcā vēl nav atcelti, un vecākiem ar bērniem nāksies vairākas stundas stāvēt rindā uz ielas, stāsta raidījums Bez Tabu telekanālā TV3.
Žannas meita ievainojusi kāju sporta nodarbībā skolā. Kad vecāki nolēma nogādāt viņu Bērnu slimnīcā, tur gaidīja nepatīkams pārsteigums – rindā uz ielas gaidīja septiņi cilvēki.
Детский окулист - Sputnik Latvija, 1920, 24.08.2020
Trūkst ārstu: rindā pie bērnu okulista var pavadīt veselu gadu
"Mēs rindā nostāvējām ārā divas ar pusi stundas. Lietū un aukstumā. Tajā laikā vēl atveda meitenīti, kurai bija četri gadi, ar pārsistu zodu, un viss asinīs. Un, protams, ka vecāki, kas jau bija stāvējuši rindā, šo meitenīti palaida pa priekšu. Tas nozīmē, ka vecāki, ārā stāvot, paši koordinē šo iekšā laišanas sistēmu," pastāstīja sieviete.
Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve apstiprināja: tā kā Ministru kabineta noteikumi vēl aizvien paredz gan divu metru distancēšanos, gan nepieciešamību testēties un testēt visus pacientus, gan nēsāt maskas, arī slimnīcas uzgaidāmajā telpā vēl aizvien ir ierobežots skaits – tur var atrasties pieci pacienti ar ģimenēm, lai sagaidītu pirmreizējo ārsta apskati un trīs pacienti ar kādām saslimšanas pazīmēm, kas varētu būt kāda veida infekcija.
BKUS komunikācijas daļas vadītāja Dace Zaldāte-Rozentāle atklāja, ka ziemā pie slimnīcas ēkas bija izvietoti speciāli konteineri, kur pavadīt laiku, gaidot savu kārtu pie ārsta, taču tie nebija pietiekami apmeklēti, izmantoti un nolemts tos aizvākt no slimnīcas teritorijas.
Slimnīcas pārstāvji aicināja iepriekš parūpēties, lai gaidīšanu padarītu mazāk sāpīgu – paņemt līdzi siltāku apģērbu, uzkodas, rotaļlietas. Tomēr mediķi norādīja, ka apmeklētākās dienas slimnīcā ir nedēļas nogales un pirmdienas, tāpēc ieteica kārtīgi apdomāt nepieciešamību doties uz slimnīcu tieši šajās dienās.
Игра в конструктор - Sputnik Latvija, 1920, 08.11.2019
Bezmaksas medicīnas Latvijā nav: bērnam mēnešiem ilgi jāgaida pat maksas vizīte
Pie tam rinda pie traumatologa nesarūk – sākusies bērnu traumu sezona.
"Jau martā mums ir teju 150 bērni, kuri ir guvuši traumas ar dažādiem velosipēdiem, skrejriteņiem, skrituļdēļiem," pastāstīja Dace Zaldāte-Rozentāle.
Tiesa, traumatologiem ir savs viedoklis par to, kāpēc šobrīd garās rindas veidojas daudz ātrāk un biežāk – runa nav tikai par epidemioloģiskajiem ierobežojumiem.
"Pēdējo padsmit gadu griezumā tas sūdzību spektrs, ar kurām brauc šeit, uz Bērnu slimnīcas neatliekamo palīdzību, ir tāds, kas pirms 15 gadiem, piemēram, tika risināts mierīgi mājas apstākļos vai ar ģimenes ārsta starpniecību. Ar sasistu pirkstiņu diemžēl agrāk neviens uz šejieni nebrauca, tagad tā ir ikdienas būtība," paskaidroja Jānis Upenieks, BKUS traumatologs.
Viņš ieteica vispirms konsultēties ar savu ģimenes ārstu – iespējams, trauma nemaz nav tik smaga, lai dotos uz slimnīcu.
Медицинские работники готовят палату к приему пациентов с COVID-19 в Центре легочных заболеваний и туберкулеза в Даугавпилсе - Sputnik Latvija, 1920, 20.01.2022
Latvijā
Slimnīcu skaitu Latvijā pagaidām nesamazinās
Ziņu lente
0