Bezmaksas medicīnas Latvijā nav: bērnam mēnešiem ilgi jāgaida pat maksas vizīte

CC BY 2.0 / Donnie Ray Jones / Lego FeetИгра в конструктор
Игра в конструктор - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pat maksas vizīte pie ārsta nenodrošina iespēju operatīvi apmeklēt ārstu, it īpaši ar mazu bērnu.

RĪGA, 8. novembris - Sputnik. Latvijā izveidojusies bēdīga situācija ar iespēju nokļūt pie ārsta un kvotām veselības aprūpes jomā – dažkārt mazie pacienti nevar nokļūt pie ārsta pat maksas vizītē.

Skumjo pieredzi sociālo tīklu apmeklētājiem atklāja Marta Kukarāne – viņa bija spiesta izvēlēties savam bērnam maksas vizīti pie ārsta, jo cita varianta vienkārši nebija.

​"Izvēlējos vest bērnu pie maksas ārsta. Bezmaksas variantu vispār nebija. Vizīte 55 eiro. Tāpat gaidīju 2,5 mēn. Un pusstundu uz vizīti pēc pieraksta laika. Tā kā pie daktera nemaz uz sitienu netiec, kaut esi gatavs maksāt nezin ko," Twitter tīklā sūdzējās Marta Kukarane.

​​"Būtu laiks atzīt, ka nav mums bezmaksas medicīna bērniem. Un arī par maksu – trūkst ārstu (laikam), ja jāgaida tik ilgi," publikācijas autorei piekrita Ingatk.

​"Es tak saku, ka Latvijā labāk neslimot," raksta Gatis Elziņš.

​"Lai tiktu pie dermatologa BKUS (bērnam specifisks gadījums) pagāja 9 mēneši," par savām bēdām pastāstīja Ieva.

​"Nav jēgas vispār runāt par bezmaksas medicīnu bērniem Latvijā. Tā ir bez maksas tikai akūtos gadījumos, kad aizbrauc uz BKUS. Pārējais – maksā, maksā, maksā. Lūk, kur bija dabūt LOR meitai uz sitiena, kad ir slikti – nekur. Maksā 40 EUR. Nu, vai pēc gada. Es par sevi maksāju mazāk, nekā par bērnu," konstatēja cita māmiņa ar lietotājvārdu Kikī.

​​"Zīdainim (3 mēneši) vēdera dobuma ultrasonogrāfija BKUS maksas! Pieraksts nākamajā gadā, Vidzemes slimnīcā tas pats, Cēsu klīnikā nākamajā nedēļā un valsts apmaksāts, bet ultrasonogrāfijas speciālists nav specializējies tieši pa zīdaiņu līniju…" pastāstīja Liene Krūmiņa.

​​"Atliek cerēt, ka ar pietiekamu finansējumu ārstu algas būtu pietiekošas, lai būtu arī vairāk speciālistu, lai jaunie ārsti paliktu Latvijā, nevis emigrētu pelnīt atbilstošu atalgojumu citur," cerību pauda Ints Goze.

Savukārt kāds cits komentētājs ieteica savu, pēc viņa vārdiem pārbaudītu problēmas risinājuma metodi.

​Lietotājs ​Met ieteica iedot ārstam simt eiro, lai paātrinātu izmeklēšanas procesu: "Nu, tad nemāki sarunāt, brauc ar bērnu uz vietas un pasauc ārstu uz minūti, iedod rokā 100, un bērns pēc 10 minūtēm būs izmeklēts. Tici, pārbaudīta vērtība."

Ziņu lente
0