Politika

"Šolcs nav desa". Bundestāgā pieprasa Ukrainas vēstnieka izraidīšanu

CC BY 2.0 / Steffen Voß / BundestagБундестаг
Бундестаг - Sputnik Latvija, 1920, 05.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bundestāga deputāte Sevima Dagdalēna pieprasīja izraidīt Ukrainas vēstnieku Andreju Meļņiku par izteikumiem, kas aizvaino Vācijas kancleru.
RĪGA, 5. maijs — Sputnik. Vācijas Bundestāga deputāte Sevima Dagdalēna pieprasīja izraidīt Ukrainas vēstnieku Andreju Meļņiku par viņa izteikumiem – diplomāts nosauca Olafu Šolcu par "aizvainotu aknu desu", stāsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu "Die Welt".
"Tas, kurš tagad nepadzīs nacisma piekritēju Meļņiku, ir zaudējis jebkādu pašcieņu," politiķe paziņoja savā lapā Twitter.
Государственный флаг Украины на здании Верховной рады в Киеве - Sputnik Latvija, 1920, 23.04.2022
Politika
"Iesēdināt tankā uz Kijevu": vācieši pieprasa izraidīt Ukrainas vēstnieku
Vācijas kanclera pusē nostājies arī Brīvās demokrātiskās partijas viceprezidents Volfgangs Kubickis,
"Olafs Šolcs nav desa, viņš ir Vācijas Federatīvās Republikas kanclers, un Meļņikam tas ir jāciena," viņš paziņoja.
Kristīgo demokrātu savienības parlamenta frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Johans Vadefuls uzskata, ka Meļņika tonis ir nepiemērots un nesaprātīgs, jo neveicina solidaritātes stiprināšanos ar Ukrainu.
"Pat tik sarežģītā situācijā diplomātiskajiem pārstāvjiem jāuzvedas atbilstoši attiecībās ar vācu ierēdņiem. Meļņika izteikumi Ukrainai nepalīdz," uzsvēra politiķis.
Politologs: Putins nolicis Šolcu pie vietas, bet Ukraina ir toksisks aktīvs - Sputnik Latvija, 1920, 22.02.2022
Video
Politologs: Putins nolicis Šolcu pie vietas, bet Ukraina ir toksisks aktīvs
Ukrainas vēstnieks ir pazīstams ar saviem diplomātam neatbilstošajiem izteikumiem. Piemēram, viņš jau vairākkārt pieprasījis Berlīnei piešķirt Kijevai bruņojumu, izteica pretenzijas par to, ka Eiropas Savienība nav pavirzījusies uz priekšu jautājumā par Krievijas energonesēju embargo, un atzinis, ka visus krievus uzskata par ienaidniekiem.
Tāpat Meļņiks apsūdzēja Vācijas prezidentu Franku Valteru Štainmeieru par to, ka viņam esot "vesels zirnekļtīkls" kontaktu ar Krieviju. Vācu mediji nereti pievērš uzmanību vēstnieka izteikumiem, akcentējot viņa kompetences trūkumu.
Ziņu lente
0