Politika

"Iesēdināt tankā uz Kijevu": vācieši pieprasa izraidīt Ukrainas vēstnieku

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasГосударственный флаг Украины на здании Верховной рады в Киеве
Государственный флаг Украины на здании Верховной рады в Киеве - Sputnik Latvija, 1920, 23.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijā pieprasa Ukrainas vēstnieka Meļņika izraidīšanu par viņa izteiktajām prasībām piešķirt naudu un bruņojumu.
RĪGA, 23. aprīlis — Sputnik. Vācu avīzes "Die Welt" lasītāji asi kritizēja Ukrainas vēstnieku Andreju Meļņiku par diplomāta neapmierinātību, ko viņš pauž par Vācijas "nepietiekamu" palīdzību Kijevas režīmam, vēsta RIA Novosti.
Daudzi komentētāji pieprasīja izraidīt diplomātu, kurš, pēc viņu domām, nevis pilda savus tiešos pienākumus, bet gan neattainoti uzbrūk kancleram Olafam Šolcam pēc lēmuma nenodot Kijevai smago bruņojumu.
Вход в здание Еврокомиссии в Брюсселе - Sputnik Latvija, 1920, 13.04.2022
Viedoklis
Eiropa iet karā
"Lūdzu, Šolca kungs, iesēdiniet beidzot Meļņika kungu tankā un nosūtiet uz Ukrainu. Nevaru vairs klausīties. Šis cilvēks uzskata bundesvēru par pašapkalpošanās veikalu," sašutis komentētājs A.D.E.
"Meļņiks kož roku, kas viņu baro. Kāpēc Meļņikam šeit ir tik daudz iespēju vienām un tām pašām prasībām?" lauza galvu Wattenkind.
"Meļņik, go home", uzrakstīja Bernd H.
"Mēs neesam Ukrainas aizstāvji, Šolcam ir jāaizsargā mūsu intereses, tāpēc jau viņš ievēlēts. Vienalga, vai tas patīk Meļņikam vai nepatīk," paziņoja Albert W.
Daži lasītāji atzīmēja, ka Meļņiks pat uzskaitījis, kādu tieši bruņojumu, viņa ieskatā, Berlīne var nosūtīt Ukrainai: 400 bruņutransportierus "Marder", (apmēram simtu "Marder" Vācija izmanto mācībām un treniņiem) un aptuveni 800 bruņutransportierus "Fuchs".
Оперативно-тактический комплекс Искандер производит запуск ракеты в рамках учений сил стратегического сдерживания Гром-2022 Минобороны РФ - Sputnik Latvija, 1920, 15.04.2022
Viedoklis
NATO "dzelzs plūsmas" apturēšana Ukrainā: Krievijas mērķi un līdzekļi
"Es pat nezināju, ka Ukrainas acīs mēs esam kļuvuši par "veikalu uz dīvāna". Viņi saņem to, ko dod Šolcs, un viņiem par to jābūt pateicīgiem. Mēs jau tāpat daudz ko darām valsts labā, kam neko neesam parādā, un tāda uzvedība ir absolūti nepieņemama," uzskata Sara K.
"Uz šo nekaunību ir tikai viena atbilde: tūlītēja izraidīšana!" norādīja Anja N.
"Lielu vilšanos un niknošanos Kijevā varētu saprast, ja viņi nekad nebūtu saņēmuši nekādu palīdzību un atbalstu – ne finansiālu, ne materiālu! (..) VFR ir jāpārtrauc jebkāda palīdzība, jo vēstnieka un prezidenta, kā arī viņa aparāta nekaunībai ir jābūt zināmai robežai!" secināja Christian O.
Iepriekš Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis iebilda pret Vācijas valsts vadītāja Franka Valtera Štainmeiera vizīti, ņemot vērā viņa "ciešos sakarus ar Krieviju". Vācijas prezidents apstiprināja, ka Kijevā viņa klātbūtni uzskata par nevēlamu.
Танк Т-90МС на международном военно-техническом форуме - Sputnik Latvija, 1920, 05.04.2022
Viedoklis
ASV pagrūž Eiropu zem tanka kāpurķēdēm
Ziņu lente
0