Latvijā

Krievijas vēstniecība Latvijā komentēja NA deputāta uzbrukumu Puškina piemineklim

© Sputnik / Sergey MelkonovВстреча у Памятника Пушкину в Риге в часть Дня русского языка и дня рождения поэта
Встреча у Памятника Пушкину в Риге в часть Дня русского языка и дня рождения поэта - Sputnik Latvija, 1920, 03.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas deputāts, Nacionālās apvienības pārstāvis Aleksandrs Kiršteins pamanījies "uzbraukt" veseliem diviem rakstniekiem – pa ādu dabūjis gan krievu un padomju rakstnieks Maksims Gorkijs, gan ģeniālais krievu dzejnieks Aleksandrs Puškins.
RĪGA, 3. maijs - Sputnik. Saeimas deputāts, Nacionālās apvienības pārstāvis Aleksandrs Kiršteins sadusmojies uz Maksimu Gorkiju un Aleksandru Puškinu izcilajiem rakstniekiem veltīto pieminekļu dēļ.
Kiršteinam šausmīgi nepatīk Puškina piemineklis Rīgā. Lai paskaidrotu, ka tas nu nepavisam neesot Rīgai vajadzīgs, viņš izmantoja piemēru – Gorkija pieminekli, ko ukraiņi nesen demontēja Viņņicā.
Памятник Александру Пушкину в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 24.04.2020
"Šādiem pieminekļiem Rīgā nav vietas": latviešu profesore kritizē Puškina statuju
Gorkija piemineklis Viņņicas Centrālajā parkā tika uzstādīts 1968. gadā. Arī parks nesa rakstnieka vārdu un tika pārdēvēts 2020. gadā. Pieminekli demontēja aprīļa beigās – Gorkiju nosauca par "Staļina režīma kalpu". Tā nu sodu saņema piemineklis.
Kiršteins spēra soli tālāk un izskaidroja sociālajā tīklā, ka Gorkijs nav saistīts ar ukraiņiem.
"Te pat nav svarīgi, vai labs rakstnieks, bet tas, ka Gorkijs nav saistīts ar ukraiņiem. Latviešu kaprāni un austeri uzreiz sāktu skaidrot, ka Gorkija darbos var atrast arī labas domas. Latvju muļķi nesaprot, ka dāvātais Puškina piemineklis nav kultūras, bet impērijas robežstabs!" klāsta politiķis.
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Latvija, 1920, 06.11.2019
Putins: iesīkstējuši rusofobi un nacionālisti vairākās valstīs karo ar krievu valodu
Kiršteina dziļās pārdomas, kurās no Gorkija piemijekļa Viņņicā līdz Puškina piemineklim Rīgā palicis viens solis, Krievijas vēstniecība Latvijā diagnosticēja kodolīgi – galvas smadzeņu nacionālisms.
"Galvas smadzeņu nacionālisms Latvijā kļūst aizvien akūtāks. Puškina pieminekli atklāja 2009.gadā, piedaloties Rīgas mēram Nilam Ušakovam, Krievijas vēstniekam Lavijā Aleksandram Vešņakovam, Rīgas un visas Latvijas mitropolītam Aleksandram un citiem augstu stāvošiem viesiem. Ceremonijā piedalījās apmēram 200 rīdzinieki," teikts vēstniecības publikācijā Telegram.
Atgādināsim, ka Puškina piemineklis Kronvalda parkā ne vienu vien reizi saskāriesar vandāļu uzbrukumiem. Likumpārkāpēji vairākkārt nozāģēja daļu spieķa Puškina rokās. 2017. gadā Puškinam pat uzmeta cilpu kaklā.
Ziņu lente
0