Latvijā

Darbinieki atlaisti, direktors – deportēts: sanatorijas "Belorusija" liktenis

© Санаторий "Belorusija"Санаторий "Белоруссия" в Юрмале
Санаторий Белоруссия в Юрмале - Sputnik Latvija, 1920, 02.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Persona, kas nes potenciālu kaitējumu drošībai – sanatorijas direktors deportēts uz Baltkrieviju.
RĪGA, 2. maijs — Sputnik. Sanatorijas "Belorusija" direktors Aleksandrs Gruzdovs paziņoja, ka pēc iestādes konta iesaldēšanas Latvijas varasiestādes viņu deportējušas no valsts kā personu, kas nes potenciālu kaitējumu nacionālajai drošībai.
"Mēs izpildījām prasības, apturējām (sanatorijas - red.) darbu... Mani deportēja, anulēja uzturēšanās atļauju ar tiesībām strādāt, ko man izsniedza periodam, kad atbilstoši līgumam strādāju par sanatorijas vadītāju, un nekavējoties izraidīja no valsts, kā personu, kas nes potenciālu kaitējumu Latvijas nacionālajai drošībai... Es aizbraucu uz Baltkrieviju," Gruzdovs pastāstīja intervijā telekanālam "Belarus 1".
Свиньи в стойле - Sputnik Latvija, 1920, 01.04.2022
Latvijā
Kā sankcijas ietekmēs gaļas ražotājus
Viņs uzsvēra, ka septiņus gadus vadījis sanatoriju, kas sniedza vienīgi veselības aprūpes pakalpojumus, nekad nav bijusi saistīta ne ar specdienestiem, ne bruņotajiem spēkiem. Pie tam direktors atklāja, ka pirms prombraukšanas ar viņu divas reizes sarunājušies latviešu specdienestu pārstāvji, kuri savus vārdus nenosauca: viņam ieteica parakstīt papīrus, apliecinot, ka viņš neatzīst Aleksandru Lukašenko par Baltkrievijas leģitīmo prezidentu un nosoda Krievijas militāro specoperāciju Ukrainā. Viņš atteicās.
Gruzdovs atzīmēja, ka jau pērn sanatorijas maksājumi no un uz Baltkrieviju bloķēti, marta vidū sanatorija uzzināja, ka konti bloķēti pilnībā, lai arī oficiālu paziņojumu direktors nesaņēma. Pēc vairākiem lūgumiem Latvijas varasiestādes atļāva bankai veikt operācijas atalgojuma izmaksai darbiniekiem, norēķiniem par komunālajiem pakalpojumiem un nodokļu maksājumiem.
Пустой кошелек, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 30.04.2022
Latvijā
"Galvenais – pārziemot": rudenī Latvijā gaidāms cenu pieaugums, tomēr pavasarī būs vieglāk
Gruzdovs pastāstīja, ka ierobežojumu dēļ no darba atlaisti 180 sanatorijas darbinieki, palikuši apmēram 15 cilvēki sanatorijas īpašuma apsardzei – tas ir Baltkrievijas īpašums un pakļauts Baltkrievijas prezidenta lietvedības organizācijai.
Direktors uzsvēra, ka agrāk sanatorija Latvijā maksāja nodokļus apmēram 1,2 miljonu eiro apmērā, taču piezīmēja – pēdējos gados pandēmijas ierobežojumu dēļ baltkrievu starp atpūtniekiem nebija, toties sanatorijā ik gadus atpūtās apmēram 3 tūkstoši latviešu un ES valstu iedzīvotāju.
Iepriekš sanatorijas administrācija paziņoja, ka pret iestādi ieviesto sankciju ierobežojumu dēļ no 20. aprīļa pārtraukta atpūtnieku uzņemšana un izmitināšana.
Klaipēdas osta - Sputnik Latvija, 1920, 14.03.2022
Baltijā
Zaudējumi sasniegs simtiem miljonu: Klaipēdas ostas darbības prognozes pasliktinās
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Speciālās operācijas ietvaros Ukrainā Krievijas spēki izmanto precīzo bruņojumu, turklāt vērš to vienīgi pret militāro infrastruktūru un armiju. Aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu konstatēja, ka mēnesi pēc specoperācijas sākuma pirmā posma pamata uzdevumi ir izpildīti, Ukrainas militārais potenciāls būtiski samazināts. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Armijas ģenerālis piezīmēja, ka tas ļauj pievērst lielāko uzmanību operācijas galveno mērķu sasniegšanai – Donbasa atbrīvošanai.
Ziņu lente
0