Baltijā

Baltkrievija norāda: kravas mašīnām no Baltijas un Polijas vajadzīgas navigācijas plombas

© Sputnik / Виктор ТолочкоФуры на белорусско-польской границе
Фуры на белорусско-польской границе - Sputnik Latvija, 1920, 02.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Navigācijas plombas sekmē pārvadājumu drošību Eirāzijas ekonomiskās savienības teritorijā.
RĪGA, 2. maijs — Sputnik. Baltkrievijas Nacionālais tiesiskais portāls publicējis dokumentu, kas liek visiem ES reģistrētajiem kravas automašīnu vadītājiem virzienā no Latvijas, Polijas vai Lietuvas uzstādīt kravas mašīnām navigācijas plimbas. Šo lēmumu pieņēma Ministru padome 2022. gada 28. aprīlī.
Lēmumā norādīts: "Navigācijas plombu pielietošana ir obligāta, ievedot Baltkrievijā preces ar autotransportu no Latvijas, Lietuvas un Polijas teritorijas." Tāpat plombas jāuzstāda arī tukšiem kravas transporta līdzekļiem.
Евро - Sputnik Latvija, 1920, 08.08.2021
Baltijā
Nāksies samaksāt 50 eiro par iebraukšanu Lietuvā no Baltkrievijas
Izņēmums – kravas automašīnas, kas tranzītā caur Latviju dodas no Kaļiņingradas apgabala, kā arī smagsvara un lielgabarītu mašīnas, kas pārvietojas ar speciālajām atļaujām. Plombas nav jāuzstāda, pārvadājot dzīvniekus un ārvalstu bezatlīdzības palīdzību.
Minētās navigācijas plombas tiek izmantotas kravas pārvietošanās kontrolei Eirāzijas ekonomiskās savienības (EES) teritorijā. Detektors tiek uzstādīts pie robežas, bet pie mērķa muitnieki to noņem.
Iepriekš vēstīts, ka jno 16. aprīļa Baltkrievija aizliegusi ES valstīs reģistrētu automašīnu iebraukšanu pāri EES muitas robežai.
Фуры скопились на белорусско-литовской границе - Sputnik Latvija, 1920, 07.09.2021
Baltijā
Lietuvas transporta kompānijas pārvācas uz Poliju
Ziņu lente
0