Vācija gatavojas piegādāt Ukrainai tankus T-72 ar Slovēnijas palīdzību

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Pāriet pie mediju bankasTank T-72
Tank T-72  - Sputnik Latvija, 1920, 29.04.2022
Tank T-72 . Foto no arhīva
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Telekanāls "N-tv" pastāstīja, ka Vācijas valdība gatavojas nodrošināt Ukrainas armiju ar slovēņu tankiem T-72 turklāt smagā bruņojuma piegādes no bundesvēra rezervēm nav paredzētas.
RĪGA, 29. aprīlis – Sputnik. Vācijas valdība gatavojas piegādāt Ukrainai tankus T-72 ar Slovēnijas palīdzību. Operācija varētu notik tā saucamās riņķa apmaiņas ietvaros – Ļubļana nosūtīs Kijevai tankus, bet Berlīne to vietā sarūpēs Slovēnijai vācu kājnieku mašīnas "Marder" un bruņutransportierus "Fuchs", vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz telekanālu "N-tv".
Iepriekš Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs jau uzsvēra: jebkuras bruņojuma kravas Ukrainai kļūs par Krievijas likumīgiem mērķiem. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atzīmēja, ka Ukrainas piesūknēšana ar ieročiem neveicina Krievijas un Ukrainas pārrunas un tai būs negatīvs efekts.
Lavrovs: Rietumi mudina Ukrainu turpināt karadarbību - Sputnik Latvija, 1920, 27.04.2022
Video
Lavrovs: Rietumi mudina Ukrainu turpināt karadarbību
Līdztekus "Marder" un "Fuchs" Slovēnija paudusi vēlmi saņemt no Vācijas tankus "Leopard 2", bruņutransportierus "Boxer" un "Puma", vēsta telekanāls.
Iepriekš Vācijas Aizsardzības ministrija informēja, ka smagā bruņojuma piešķiršana no bundesvēra rezervēm nav paredzēta. Resora vadītāja Kristīne Lambrehta to apstiprināja ceturtdien un piezīmēja, ka vācu kareivji apmācīšot Ukrainas armiju darbam ar tanku haubicēm, ko plānots piešķirt Kijevai no Nīderlandes puses.
Vācijas AM norādīja, ka nevar nodot Kijevai militāro tehniku, ko pašiem vācu karavīriem nodrošinājums nav īsti labs.
"Piemēram, uz papīra mums ir 350 kājnieku kaujas mašīnas "Puma". Bet patiesībā no tām reāli cīņasspējīgas ir tikai 150. 150! Var teikt, ka musu iespējas ir ierobežotas. Situācija ar armijas helikopteri "Tigr" it tieši tāda pati," aizsardzības ministre pastāstīja Bundestāgā.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Speciālās operācijas ietvaros Ukrainā Krievijas spēki izmanto precīzo bruņojumu, turklāt vērš to vienīgi pret militāro infrastruktūru un armiju. Aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu konstatēja, ka specoperācijas sākuma pirmā posma pamata uzdevumi ir izpildīti, Ukrainas militārais potenciāls būtiski samazināts. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Armijas ģenerālis piezīmēja, ka tas ļauj pievērst lielāko uzmanību operācijas galveno mērķu sasniegšanai – Donbasa atbrīvošanai.
Удар оперативно-тактическим ракетным комплексом Искандер по объектам ВСУ на территории Украины - Sputnik Latvija, 1920, 26.04.2022
Viedoklis
Lendlīzes paplašināšana Ukrainai: laiks nodedzināt tiltus
Ziņu lente
0