Viedoklis

Fēniksa spoks. ASV audzē spriedzi atrakcijā "Ukraina"

CC BY-SA 2.0 / David B. Gleason / The PentagonШтаб-квартира Министерства обороны США
Штаб-квартира Министерства обороны США - Sputnik Latvija, 1920, 26.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Aizsardzības ministrijas preses sekretārs Džons Kirbijs izpļāpājies – viņš atzina, ka īpaši Ukrainai paredzēto ekskluzīvo jauno armijas dronu "Phoenix Ghost" partiju viņi sākuši ražot jau pirms 24. februāra.
Pentagons nodos Ukrainai 72 haubices, 144 tūkstošus 155. kalibra bruņojumam paredzētu šāviņu un 121 smago bezpilota lidaparātu. Nedzirdēta dāsnuma, taču arī visīstākā zemiskuma un klasiskas draņķības atrakcija, konstatēja radio Sputnik autors Mihails Šeinkmans. Apgriezienus palielina, lai pasažieris galīgi aizietu pa federi.
Pat Afganistānu viņi apbruņoja lēnāk. Divu mēnešu laikā Ukraina ir pielādēta par 3,5 miljardiem dolāru. Un tā caurā amerikāņu galoša, kas atļāva sevi dēvēt par Džo Bidenu, stāsta, ka viņi varot vēl ilgi turpināt tādā pašā garā. Vārdu sakot, galvenais bija iesākt.
Генеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг выступает на саммите в Брюсселе  - Sputnik Latvija, 1920, 05.04.2022
Pasaulē
Stoltenbergs atzina: NATO apmācījusi desmitiem tūkstošu ukraiņu kareivju
Tikai tagad naudiņa vajadzīga arī pašam Baidenam – viņš jau ir izsmēlis visu savu neparedzētiem militāriem izdevumiem domāto gada limitu. Bet tagad dikti vajag – traks var palikt, kā vajag. Un traki paliks Ukrainā – Baidens pats teica, ka gatavošot Kijevu uzbrukumam. Interesanti, vai viņš neko nav saputrojis? Nē, pareizi vien būs, jo viņš stāsta, ka Savienotās Valstis to paveikšot tikpat viegli un nepiespiesti, kā pirms astoņiem gadiem Maidanā nostādīja valsti uz eirointegrācijas ceļa. Atklāti pateica: to izdarījām mēs. It kā neviens nebūtu zinājis, kādas lidmašīnas toreiz veda dolārus maisiem.
Nu, ja tā patiešām ir, tad noteikti nav problēmu. Tiesa, ASV lidmašīnas uz Ukrainu gan vairs nereiso. Tikai būtība nemainās. Tas tak ir tīrais nieks, paziņot, ka būs uzbrukums.
Nē, nekā nebija. Tagad patiešām jālec ārā no biksēm. Tāpēc jau Baltais nams astoto reizi sūta ieročus, lai ukraiņi turpinātu izšķiest savas dzīvības, kamēr vēl kāds starp dzīvajiem palicis. Pareizi vien ir: dronus-kamikadze sūta valstij-kamikadze. Piederas viens otram kā uzlieti, turklāt Pentagons tā nosprieda jau pirms Krievijas operācijas.
Брошенная Вооруженными силами Украины военная техника в Херсонской области - Sputnik Latvija, 1920, 21.04.2022
Viedoklis
"Uzbrukuma" antikvariāta piegādes Kijevai: karš visu piedos
Par to izpļāpājās ASV Aizsardzības ministrijas preses sekretārs Džons Kirbijs – viņš atzina, ka īpaši Ukrainai paredzēto ekskluzīvo jauno armijas dronu "Phoenix Ghost" partiju viņi sākuši ražot jau pirms 24. februāra. Gluži kā būtu zinājuši, ka ukronacistus vajadzēs augšāmcelt no pīšļiem. Tiesa, nav jau nekādi īstie Fēniksi, tikai tādi Fēniksa spoki. Tātad, acīmredzot uz "I’ll be back" neko daudz necer. Tikai mazliet pabiedēt. Tikpat labi viņi savu "spārnaini" varēja nosaukt arī par papagaili.
Toties bruņojuma piegādes Ukrainai tagad koordinēs īsts vilks – tā viņam uzvārdā. Pavecs gan. Atvaļināts ģenerālis Terijs Volfs. Kur tik viņam nav gadījies strādāt: Pentagons, Štābu priekšnieku apvienotā komiteja, Valsts departaments, Nacionālās drošības padome. Tagad ķersies pie Ukrainas militārās apgādes. Volfs patiešām ir pavecs, bet vecs vilks ir Akela. Vai atceraties Maugli? Grūti gan šajā gadījumā būs kļūdīties, ja strādā ar aunu baru, kuri varbūt tikai pēdējā brīdī apjēdz, ka viņus ved uz kautuvi. Un bieži vien pat līdz tam brīdim nepaspēj nodzīvot.
Оперативно-тактический комплекс Искандер производит запуск ракеты в рамках учений сил стратегического сдерживания Гром-2022 Минобороны РФ - Sputnik Latvija, 1920, 15.04.2022
Viedoklis
NATO "dzelzs plūsmas" apturēšana Ukrainā: Krievijas mērķi un līdzekļi
Ziņu lente
0