Baltijā

Bija laimīgi un jautri, tagad lūdzas uz Baltkrieviju pēc griķiem: Lukašenko par baltiešiem

© Sputnik / Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Беларуси Александр Лукашенко
Президент Беларуси Александр Лукашенко - Sputnik Latvija, 1920, 25.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Laime un jautrība latviešiem, lietuviešiem un poļiem beigusies, tagad viņi stāv pie Baltkrievijas robežas, lūdzas sāli un griķus, konstatēja Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko.
RĪGA, 25. aprīlis – Sputnik. Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko pastāstīja, kādiem nolūkiem atvēris bezvīzu režīmu ar Latviju un Lietuvu, vēsta RIA Novosti.
Baltkrievijas valsts vadītājs paskaidroja, ka baltkrievi kā godprātīgi cilvēki atvēruši bezvīzu iebraukšanu, jo robeža nedrīkst likt šķēršļus normālai dzīvei, tostarp – arī mūsu kaimiņiem.
Jau martā Lukašenko konstatēja, ka Lietuva lūdz Baltkrieviju piegādāt miltus, griķus un sāli. Toties tagad viņš atzīmēja, ka griķi un sāls vajadzīgi ne tikai lietuviešiem, bet arī latviešiem un poļiem.
"Paskatieties, kas notiek ar kamiņu Lietuvu un Latviju, ar poļiem. Par Ukrainu es šajā gadījumā pat nerunāju. Viņi taču bija tik laimīgi, tik jautri. Dzīvoja bagātā pasaulē, viņiem viss bija. Kur viņi it tagad? Viņi stāv pie robežas un lūdz, lai mēs viņus ielaižam Baltkrievijā. Vismaz griķu putraimus nopirkt. Labi, lai būtu putraimi, - sāls nav, sāli mums lūdz," konstatēja Lukašenko.
Viņš piebilda, ka Baltkrievija pret kaimiņiem vienmēr izturējusies labi, cilvēcīgi, un atbildei vienīgi vēlas tādu pašu attieksmi pret sevi.
Līdz ar Krievijas speciālās operācijas sākumu Ukrainā lielie tirdzniecības tīkli Baltijas valstīs pārtrauca tirgot Krievijā un Baltkrievijā ražotas preces. Aizvadītajā nedēļā benzīna cenas Lietuvā sasniedza vēsturisko rekordu.
Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija, 1920, 18.04.2022
Latvijā
To izdarījis viņš! Latvijas iedzīvotāji vaino premjerministru par cenu pieaugumu
Atgādināsim, ka vēl nesen Latvijas pilsoņi brauca pie baltkrieviem pēc lētiem produktiem un benzīna, līdz Baltkrievija ierobežoja dažu preču izvešanu.
No 15. aprīļa Baltkrievija atļāva bez vīzas šķērsot robežu Lietuvas pilsoņiem, kā arī Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem. Atļauja būs spēkā līdz 15. maijam.
Lēmums tika pieņemts katoļu un pareizticīgo Lieldienu periodā, jo kaimiņvalstu pilsoņiem šobrīd nav iespēju apciemot Baltkrievijā dzīvojošos tuviniekus bez vīzām.
Ziņu lente
0