Latvijā

Šķidrais amonjaks paliks Ventspilī līdz maija vidum

© SputnikВентспилсский порт
Вентспилсский порт - Sputnik Latvija, 1920, 20.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atbildīgie dienesti nolēmuši, ka četrdesmit tonnas amonjaka var palikt Ventspilī vēl mēnesi.
RĪGA, 20. aprīlis — Sputnik. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) nolēmusi, ka Ventspils ostas terminālis SIA "Ventamonjaks" var garantēt šķidrā amonjaka drošu glabāšanu vismaz līdz 15. maijam, stāsta Ventas Balss.
Patlaban "Ventamonjaks" tvertnēs atrodas 40 tonnas šķidra amonjaka, par kura glabāšanu kompānija nevar norēķināties ar uzņēmumu "VK Terminal Services", jo kompānijas "Uralchem Freight Limited Kipra", kam pieder 55% "Ventamonjaks" akciju, lielākais beneficiārs ir Krievijas miljardieris Dmitrijs Mazepins, kurš iekļauts ES sankciju sarakstos.
Вентспилсский свободный порт - Sputnik Latvija, 1920, 16.04.2022
Latvijā
Bīstamo amonjaku izvedīs no Ventspils divos tankkuģos
Iepriekš jau vēstīts: ja "VK Terminal Services" nesaņems naudu, līdz 22. aprīlim uzņēmumam izsīks līdzekļi propāna un elektrības apmaksai, kas nepieciešami amonjaka drošai glabāšanai zemā temperatūrā. Propānu iespējams saņemt tikai pēc priekšapmaksas pilnā apjomā.
Bija plānots nedēļas laikā izvest amonjaku no ostas divos tankkuģos, tikai netika ziņots, kurp to iecerēts nogādāt.
Problēmas risināšanai tika piesaistīti VARAM, Valsts vides dienesta, Satiksmes ministrijas, Valsts ieņēmumu dienesta, Ārlietu ministrijas, Venstpils brīvostas valdes, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, kā arī Patērētāju tiesību aizsardzības centra pārstāvji.
Вентспилсский свободный порт - Sputnik Latvija, 1920, 12.04.2022
Latvijā
Latvijā elektrības atslēgšana draud uzņēmumam, kas glabā 40 tonnas amonjaka
Pēc pārrunām atbildīgo iestāžu pārstāvji konstatēja, ka "Ventamonjaks" var garantēt amonjaka drošu glabāšanu vismaz līdz 15. maijam, ja iepriekš ar FKTK palīdzību netiks atrasts amonjaka drošas pārdošanas un transportēšanas risinājums.
Darba grupa turpinās darbu nākamnedēļ, lai apspriestu tālākās darbības situācijas noregulēšanai. 21. aprīlī valsts apkārtējās vides un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs un Valsts vides dienesta ģenerāldirektore Elīna Baklāne-Ansberga apmeklēs Ventspili, dosies uz ostas teritoriju un tiksies ar pašvaldības pārstāvjiem.
Ziņu lente
0