Pasaulē

Global Times: ASV piekrāpušas Krieviju un nav atvainojušās

Военный эстонской армии - Sputnik Latvija, 1920, 06.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ķīnas mediji konstatēja, ka ASV pārkāpušas solījumu nepaplašināt NATO un nav atvainojušās Krievijai savas lepnības dēļ.
RĪGA, 6. aprīlis — Sputnik. ASV pārkāpušas Krievijai dotos solījumus nepaplašināt NATO un nav atvainojušās par to, stāsta Ķīnas avīze "Global Times".
Raksta autors uzskata, ka PSRS un sociālistiskā bloka sabrukumu Vašingtona un tās sabiedrotie uztvēra kā savu uzvaru un jaunas pasaules kārtības sākumu, kurā tie gūs pārsvaru. Amerikāņu politologs Frensiss Fukujama šos notikumus nosauca par "vēstures galu".
"Vēlāk ASV pārkāpa savus solījumus pēcpadomju Krievijai par to, ka NATO nepaplašināsies," publikāciju citēja RIA Novosti.
Žurnālists atgādināja, ka Ziemeļatlantijas alianses un ES mēģinājumi uzbrukt Krievijas ietekmes sfērām izraisīja konfliktu.
"Tā ir starptautisko attiecību teorijas loģiska īpatnība – atkārto vadošais zinātnieks Džons Miršaimers, - kurā vienu valsti grib ievilināt lamatās un ielenkt ar naidīgas militārās savienības palīdzību, un tas ir tiešs ceļš pretī konfliktam. Rietumi par to neatvainojas, uzskatot, ka tām ir tiesības šādi rīkoties saskaņā ar "vēstures gala" loģiku," uzskata GT analītiķis.
Doņeckas un Luganskas iedzīvotāji priecājās par LTR un DTR atzīšanu - Sputnik Latvija, 1920, 23.02.2022
Viedoklis
Krievija atgriežas
Viņš atzīmēja, ka Rietumu ekspansija izprovocējusi Eiromaidanu Kijevā, izraisot Krievijai naidīga nacionālisma vilni. Tas savukārt licis pamatu ģeopolitiskajai cīņai par Ukrainas nākotni.
"ASV un to sabiedrotie savā lepnībā atteicās no kompromisa, izraisot notikumu ķēdes reakciju, kas novedusi pie šīsdienas," secināja autors.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu.
Speciālās operācijas ietvaros Ukrainā Krievijas spēki izmanto precīzo bruņojumu, turklāt vērš to vienīgi pret militāro infrastruktūru un armiju, un mēnesi pēc specoperācijas sākuma pirmā posma pamata uzdevumi ir izpildīti, Ukrainas militārais potenciāls būtiski samazināts. Krievijas AM norādīja, ka operācijas galvenais mērķis ir Donbasa atbrīvošana.
NATO karavīri Emari lidlaukā Igaunijā - Sputnik Latvija, 1920, 21.02.2022
Pasaulē
Krievija pieprasa visu ASV spēku izvešanu no Centrālās un Austrumeiropas
Ziņu lente
0