Pasaulē

Cilvēktiesību padome novērtēja ANO reakciju par karagūstekņu spīdzināšanu Ukrainā

© Sputnik / Алексей ВитвицкийЗдание Международного суда ООН в Гааге
Здание Международного суда ООН в Гааге - Sputnik Latvija, 1920, 20.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Cilvēktiesību padomes vadītājs konstatēja: ANO reakcija pēc videoierakstiem, kuros redzama Krievijas karagūstekņu spīdzināšana Ukrainā, ir īsta sabotāža.
RĪGA, 20. aprīlis – Sputnik. ANO un citas starptautiskās organizācijas vienīgi vārdos reaģējušas pēc videoierakstiem, kuros redzama Krievijas karagūstekņu spīdzināšana Ukrainā, - tā ir īsta sabotāža no viņu puses, intervijā RIA Novostikonstatēja Krievijas prezidenta Cilvēktiesību padomes priekšsēdētājs Valērijs Fadejevs.
"Nav gandrīz nekā, vienīgi vārdi. Piemēram, ANO cilvēktiesību monitoringa misijas vadītāja Ukrainā Matilde Bognere paziņoja, ka šie materiāli raisot nopietnas bažas, taču pēc bažām nesekoja nekādi reāli soļi. Es to vērtēju kā sabotāžu no starptautisko organizāciju, arī ANO misijas puses," paziņoja Fadejevs.
Военнослужащий ВС РФ на дамбе Северо-Крымского канала в Херсонской области - Sputnik Latvija, 1920, 14.04.2022
Krievijā
Krievu karavīrs pastāstīja par spīdzināšanu ukraiņu gūstā
Cilvēktiesību padome turpina izsūtīt materiālus par Ukrainas bruņoto spēku pieļautajiem pārkāpumiem, tomēr, Fadejevs atzina, saņem ļoti maz atbilžu. Taču arī tās Krievijai ir svarīgas.
"Atbilžu diemžēl ir maz. Runa ir par dažām vēstniecībām, Vatikānu. Es uzskatu, ka tas mums ir ļoti svarīgi, jo Svētajam Krēslam ir liela ietekme pasaulē. Ir atbilde no Adenauera fonda. Patlaban Vācijas fondi ir pārtraukuši darbību Krievijā, taču mums šķiet svarīgi tas, ka, neskatoties uz ļoti stingro attieksmi pret pilsoniskajiem institūtiem Vācijā jautājumā par militāro operāciju Ukrainā, daži kolēģi atļaujas atsaukties uz mūsu informāciju," atklāja Fadejevs.
"Uzskatu, ka šis darbs ir jāturpina, mēs centīsimies izsist plaisu sienā, kas kavē patiesas informācijas izplatīšanu par situāciju Ukrainā," piebilda Fadejevs. Intervija pilnā apjomā publicēta šeit.
Украинские военные на бронетранспортере в районе Киева, 31 марта 2022 года  - Sputnik Latvija, 1920, 08.04.2022
Viedoklis
"Necilvēki, ļaunāki par teroristiem". Ukraiņu zaldāti atkal izcēlušies
Ziņu lente
0