Pasaulē

Ukraina gatavo provokācijas Lieldienu naktī

© AP Photo / Emilio MorenattiУкраинские военнослужащие на мосту в Киеве, 25 февраля 2020 года
Украинские военнослужащие на мосту в Киеве, 25 февраля 2020 года - Sputnik Latvija, 1920, 19.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrija brīdina: Kijevas režīms gatavojas apšaudīt baznīcas pareizticīgo Lieldienu svētku naktī.
RĪGA, 19. aprīlis — Sputnik. Krievijas karavīri saņēmuši pierādījumus tam, ka Kijeva gatavojas pareizticīgo Lieldienu svētkos sarīkot provokācijas ar milzīgiem upuriem civiliedzīvotāju vidū, informēja Krievijas Aizsardzības vadības nacionālā centra priekšnieks ģenerālpulkvedis Mihails Mizincevs.
Saskaņā ar resora datiem, Zaporožjes, Nikolajevas, Odesas, Sumas un Harkovas apgabalos Ukrainā plānots ar smago bruņojumu apšaudīt pareizticīgo baznīcas, lai vēlāk apsūdzētu Krievijas karavīrus par civiliedzīvotāju masu slepkavībām. Kijevas režīms gatavo provokācijas ar dažu rietumvalstu atbalstu.
Гаспарян: что делали Борель и фон дер Ляйен на Украине? - Sputnik Latvija, 1920, 18.04.2022
Video
Politologs aplēsa, cik provokācijas vēl ir Kijevai krājumā
"No nacionālistisko bataljonu vidus saformētas vairāk nekā 70 mobilās grupas autofurgonos un uzlabotas pārgājības automašīnās ar mīnmetējiem (tā saucamie "klaiņojošie mīnmetēji") ar uzdevumu apšaudīt pareizticīgo baznīcas Lieldienu naktī," – ģenerāļa teikto citēja RIA Novosti.
Ar mērķi fiksēt izdomāto "krievu patvaļu" un popularizēt melus, Kijeva iecerējusi piesaistīt lielu skaitu reportieru no Rietumu ziņu aģentūrām.
Mizincevs uzsvēra, ka Aizsardzības ministrija savlaicīgi brīdina rietumvalstis: Krievijas rīcībā ir gatavoto noziegumu operatīvā pierādījumu bāze.
Ģenerālis norādīja, ka ārkārtas informācija jāpublisko nekavējoties un jānodot ANO, EDSO, Sarkanajam Krustam un citām organizācijām, kas var ietekmēt Kijevu, lai novērstu necilvēcīgo provokāciju
Украинские военные в городе Буче - Sputnik Latvija, 1920, 16.04.2022
Viedoklis
"Firmas stils". Kas organizē Krievijai naidīgās provokācijas Ukrainā
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Speciālās operācijas ietvaros Ukrainā Krievijas spēki izmanto precīzo bruņojumu, turklāt vērš to vienīgi pret militāro infrastruktūru un armiju. Aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu konstatēja, ka mēnesi pēc specoperācijas sākuma pirmā posma pamata uzdevumi ir izpildīti, Ukrainas militārais potenciāls būtiski samazināts. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Armijas ģenerālis piezīmēja, ka tas ļauj pievērst lielāko uzmanību operācijas galveno mērķu sasniegšanai – Donbasa atbrīvošanai.
Ziņu lente
0