Video

Politologs aplēsa, cik provokācijas vēl ir Kijevai krājumā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Politologs Armens Gasparjans intervijā pastāstīja, kādus pārsteigumus var sagādāt Kijevas režīms.
Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs paziņoja, ka Kijevas režīms gatavo provokāciju, lai apsūdzētu Krieviju par Irpenes iedzīvotāju masu slepkavībām.
Iepriekš Ukrainas un Rietumu mediji izplatīja fotogrāfijas un video ierakstus no Bučas pilsētas. Tajos redzami bojāgājuši cilvēki uz ielām. Pēc tam tika apsūdzēti Krievijas karavīri, taču rodas šaubas par ieraksta patiesumu – ieraksti tapuši tikai dažas dienas pēc Krievijas spēku aiziešanas, līdzās līķiem uz zemes nav asiņu, dažiem bojāgājušajiem ap piedurkni apsietas baltas lentītes, un, iespējams, viņus nogalinājuši Ukrainas kareivji vai zemessargi.
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bučā, ko Krievijas karavīri pametuši jau 30. martā, un laikā, kad apdzīvoto vietu kontrolēja Krievijas BS, neviens vietējais iedzīvotājs nav cietis vardarbīgu darbību rezultātā. Resors uzsvēra, ka 31. martā Bučas mērs Anatolijs Fjodoruks apstiprināja, ka pilsētā Krievijas karavīru nav. Tobrīd viņš nepieminēja nevienu uz ielas nošautu cilvēku. Jāpiebilst, ka Ukrainas spēki dienu un nakti turpinaja apšaudi no artilērijas, tankiem un reaktīvajām zalves uguns sistēmām.
Vēl vienu provokāciju Kijevas režīms sarīkoja, apsūdzot Krieviju par raķetes triecienu pa dzelzceļa staciju Kramatorskā, kur bojā gājuši vairāk nekā 50 cilvēki. Krievijas AM paskaidroja: notikuma vietā palikušas raķetes "Točka U" atlūzas, kas jau sen vairs netiek izmantota Krievijas BS, turklat trieciens nācis no Ukrainas BS pozīciju puses.
Krievijas ĀM atzīmēja: Kijevas režīma necilvēcīgā rīcība apstiprina, ka speciālās militārās operācijas uzdevumi – Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija – ir pamatoti.
Ziņu lente
0