Baltijā

Latvijas un Lietuvas iedzīvotājiem atļauta iebraukšana Baltkrievijā bez vīzas

CC BY-SA 2.0 / Saeima / Ieva Ābele / Saeimas deputāti apmeklē Latvijas-Baltkrievijas robežuПограничные столбы на латвийско-белорусской границе
Пограничные столбы на латвийско-белорусской границе - Sputnik Latvija, 1920, 17.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas valdība sarūpējusi Lieldienu dāvanu Latvijas un Lietuvas iedzīvotājiem.
RĪGA, 17. aprīlis – Sputnik. Baltkrievija devusi atļauju bez vīzas iebraukt Lietuvas un Latvijas teritorijā. Lēmums ir spēkā jau no 15. aprīļa, vēsta Sputnik Baltkrievija.
Šķērsot robežu bez vīzas iespējams caurlaides punktos uz Baltkrievijas-Latvijas, kā arī Baltkrievijas-Lietuvas robežu iecirkņos. Šī kārtība ir spēkā no 15. aprīļa līdz 15. maijam. Minētajā periodā Latvijas pilsoņi un nepilsoņi, kā arī Lietuvas pilsoņi var izmantot tiesības iebraukt Baltkrievijas teritorijā neierobežotu skaitu reižu un uzturēties visā valsts teritorijā.
Молочные продукты - Sputnik Latvija, 1920, 24.03.2022
Baltijā
Cilvēkiem trūks ēdamā: Lietuvā var izsīkt pārtikas produkti
Šis lēmums pieņemts, jo ilgstošo koronavīrusa ierobežojumu fonā kaimiņvalstu pilsoņiem patlaban nav iespēju bez vīzas apmeklēt Baltkrievijā dzīvojošos tuviniekus.
"Ņemot vērā šos apstākļus, kā arī sakarā ar gaidāmajiem pareizticīgo un katoļu reliģiskajiem svētkiem valsts vadība piešķīrusi tiesības iebraukt Baltkrievijas teritorijā, izbraukt un uzturēties Baltkrievijā Latvijas pilsoņiem, kā arī cilvēkiem ar Latvijas nepilsoņa statusu, un Lietuvas pilsoņiem," uzsvērts Baltkrievijas Robežsardzes komitejas paziņojumā, kas publicēts Telegram.
Lēmums attiecināts uz visiem Lietuvas un Latvijas pilsoņiem, ne tikai cilvēkiem, kuru tuvinieki dzīvo Baltkrievijā.
Гречневая крупа в упаковке - Sputnik Latvija, 1920, 15.03.2022
Baltijā
Lietuvieši masveidā iepērk pārtiku Baltkrievijā
Resors atgādināja, ka iebraukšanai Baltkrievijas teritorijā visiem ārvalstu pilsoņiem jāuzrāda spēkā esošs dokuments robežas šķērsošanai, medicīnas apdrošināšanas polisi, "zaļo karti", braucot ar automašīnu, un negatīvu PĶR testu vai sertifikātu par vakcināciju pret koronavīrusu.
Atgādināsim, ka atgriezties no brauciena uz Baltkrieviju ar pirkumiem neizdosies – tagad no valsts uz ES ļauts izvest ne vairāk kā vienu kilogramu miltu, putraimu, cukura, sāls, makaronu izstrādājumu un augu eļļas.
Ziņu lente
0