Politika

Krievijas politiķis aicina ES atstādināt no posteņa Žuzepu Borelu

© Sputnik / Роман Пятаков / Pāriet pie mediju bankasПредседатель Государственной Думы РФ Вячеслав Володин
Председатель Государственной Думы РФ Вячеслав Володин - Sputnik Latvija, 1920, 11.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Valsts domes spīkeris aicināja Eiropas Savienību atstādināt no posteņa Žuzepu Borelu pēc viņa izteikumiem par Ukrainu.
RĪGA, 11. aprīlis — Sputnik. Pēc publiski paustās vēlmes, lai karadarbība Ukrainā turpinātos, Eiropas Savienības Augstajam pārstāvim ārlietās Žuzepam Borelam ir jāpamet ieņemamais postenis, konstatēja Krievijas Valsts domes spīkeris Vjačeslavs Volodins, vēsta RIA Novosti.
"Eiropas Savienības valstīm nekavējoties jāatstādina Boreles. Viņa pienākums ir meklēt problēmas risinājumu diplomātiskā ceļā," Volodins norādīja savā kanālā Telegram.
Viņš piebilda, ka visiem jau sākotnēji bija skaidrs, kādu lomu Vašingona un Brisele piešķīrušas Ukrainai, bet tagad Rietumi atklāti paziņojuši par savu mērķi – to, pie kura viņi gājuši gadiem ilgi, piegādājot ieročus Ukrainai un atbalstot nacistisko ideoloģiju.
Pēc politiķa domām, "karš līdz pēdējam ukrainim" kļuvis par ES un NATO oficiālo politiku.
Саммит ЕС в Брюсселе - Sputnik Latvija, 1920, 08.04.2022
Viedoklis
Eiropa izšķīrusies par dubultu triecienu Krievijai. Kāda būs atbilde?
Iepriekš Borels, komentējot notikumus Ukrainā, uzrakstīja savā lapā Twitter: "Šajā karā ir jāizcīna uzvara kauju laukā." Savā publikācijā eirodiplomātijas vadītājs atgādinaja, ka iepriekš piešķirti 500 miljoni eiro bruņojuma piegādēm Ukrainai.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Speciālās operācijas ietvaros Ukrainā Krievijas spēki izmanto precīzo bruņojumu, turklāt vērš to vienīgi pret militāro infrastruktūru un armiju. Aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu konstatēja, ka mēnesi pēc specoperācijas sākuma pirmā posma pamata uzdevumi ir izpildīti, Ukrainas militārais potenciāls būtiski samazināts. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Armijas ģenerālis piezīmēja, ka tas ļauj pievērst lielāko uzmanību operācijas galveno mērķu sasniegšanai – Donbasa atbrīvošanai.
Марш националистов на Украине - Sputnik Latvija, 1920, 02.04.2022
Viedoklis
"Ukrainā nacistu nav": Krievija un Rietumi nacismu vērtē dažādi
Ziņu lente
0