Baltijā

Lietuvā novērtēja sankciju nodarīto kaitējumu pārvadātājiem

© Depositphotos / PortumenГрузовики, архивное фото
Грузовики, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 10.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas kompāniju zaudējumi pēc kravu pārvadājumu pārtrūkšanas austrumu virzienā varētu sastādīt apmēram 72 miljonus eiro. Dzelzceļš, pa kuru kravas pārsvarā dodas uz rietumiem, zaudēs apmēram 150 miljonus.
RĪGA, 10. aprīlis — Sputnik. Kravu pārvadājumu maršrutu slēgšana uz Krieviju un Baltkrieviju, kas iekļauta sankciju pakotnē, sagādās zaudējumus Lietuvas transporta sektoram 72 miljonu eiro apmerā, paziņoja Sakaru un transporta ministrijas pārstāve Židrūne Tursaite, vēsta obzor.lt.
Viņa atzīmēja, ka kravu transporta apjomi uz Krieviju jau būtiski sarukuši sankciju rezultātā pret noteiktu preču kategoriju piegādēm un pēc starptautisko kompāniju aiziešanas no Krievijas tirgus.
Dati par 2021. gadu liecina, ka ar kravu piegādēm uz Krieviju nodarbojās 9,3% kravu pārvadātāju Lietuvā, uz Baltkrieviju – 8,8%.
Граница между Калининградской областью Российской Федерации и Польшей. Архивное фото  - Sputnik Latvija, 1920, 03.04.2022
Krievijā
Kaļiņingrada atbildēja uz Polijas un Baltijas aicinājumiem slēgt robežas ar Krieviju
Iepriekš vēstīts, ka dzelzceļa kravu pārvadājumi caur Lietuvu šogad var sarukt apmēram par 48% - no 51,1 līdz 26,5 miljoniem tonnu. Tādā gadījumā dzelzceļa kompāniju grupa "Lietuvos gelezinkeliai" (LTG) zaudēs ienākumus apmēram 150 miljonu eiro apmērā, bet meitas kompānijai "LTG Infra" būs vajadzīgas subsīdijas apmēram 100 miljonu eiro apmērā.
Eiropas Savienību un ASV sankciju rezultātā pret "Belaruskalij" minerālmēslojumu Lietuvas dzelzceļi zaudēja apmēram 11 miljonus tonnu kravu gadā un ienākumus 61 miljona eiro apmerā. Turklāt ES sankciju dēļ pret "Lifosa" īpašnieku LTG zaudēs vēl 2,6 milj. tonnu minerālmēslojumu un 12,8 milj. - ienākumu.
Pēc Polijas lēmuma atteikties no Krievijas oglēm LTG nepārvadās 2,5 milj. tonnu kravu un zaudēs ienākumus 12 miljonu eiro apmērā, bet pēc naftas un tās pārstrādes produktu un minerālmēslojumu tranzīta aizlieguma Baltkrievijai caur Lietuvas teritoriju (95% no tiem veidoja kravas uz Ukrainu) netiks pārvesti 1,4 miljoni tonnu kravu un zaudēti ienākumi 17 miljonu eiro apmērā.
Клайпедский морской порт - Sputnik Latvija, 1920, 27.03.2022
Baltijā
KF ĀM komentēja iniciatīvu aizliegt Krievijas kuģiem ienākt Latvijas un Lietuvas ostās
Ziņu lente
0